Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TEKNOFEST'te yaptığı açıklamayla Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) çatısı altında arama kurtarma faaliyetleri için kurulan Atak isimli yeni ekibin oluşturulduğunu duyurdu. Bakan Koca, UMKE'nin tamamen gönüllülerden oluşan bir yapı olduğunu belirterek, 16 bin sağlık çalışanının yer aldığı bu gönüllüler ordusunun ağırlıklı olarak afet dönemlerinde medikal yardım için faaliyet gösterdiğini söyledi.

UMKE bünyesinde kurulan Atak Arama Kurtarma ekibi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Koca, ekibin arama kurtarma faaliyetlerinde kilit bir rol oynayacağını ifade etti.

“ARAMA KURTARMA DA YAPAN BİR YAPI OLSUN DİYE DÜŞÜNÜYORDUK”

“Geçtiğimiz deprem felaketinde de enkazda UMKE ekibi en erken alana inen ekibimiz. Arama kurtarma ile sorumlu değil. Daha çok medikal yardım desteği sağlayan bir yapı. Ama vatandaşımız arama kurtarma ekibi olarak da gördüğünü biliyoruz. Uzunu zamandır arama kurtarma da yapan bir yapı olsun diye düşünüyorduk. Son deprem felaketinin ardından UMKE Atak olarak adlandırdık. UMKE şemsiyesi altında Atak Arama Kurtarma Ekibi olarak bundan böyle organize olacak" ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜ SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN OLUŞACAK

Atak Arama Kurtarma ekibinin gönüllü sağlık çalışanlarından oluşacağını söyleyen Bakan Koca, "Merkezi eğitimle devamında sertifikalandırılarak güçlü bir yapı oluşsun istiyoruz. Hem arama kurtarmayı, hem de medikal desteği erken dönemde sağlayan uluslararası boyutu da olan bir yapı kurduk" diye konuştu.

Editör: Serap