Bakan Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Libya'da binlerce insanın sel felaketi nedeniyle etkilendiği afet bölgesine ekip ve ekipman gönderiyoruz. Tıbbi sarf malzemeleri ve cihazlar hazırlandı. 11 kişilik UMKE ve UMKE ATAK ekibi bu gece yola çıkıyor. Libya halkına yardım eli uzatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Yardım faaliyetleri kapsamında, Türkiye'nin Libya'ya destek olmak amacıyla seferber olduğunu belirten Bakan Koca, sel felaketinin yol açtığı zorlu koşullara rağmen Türk sağlık ekibinin Libya halkına yardım eli uzatacağını vurguladı.

Bu çabalara destek olan ve insanlık görevini yerine getiren Türk sağlık ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Libya'daki felaketin etkilerini hafifletmek için gösterdikleri özverili çalışmalarla, Türkiye'nin yardım elini uluslararası düzeyde temsil ediyorlar.

LİBYA'DA binlerce insann etkilendii sel dolaysyla bakanlk olarak afet blgesine ekip ve ekipman gnderiyoruz. Tbbi sarf malzemeleri ve cihazlar, ilalar hazrland. 11 kiilik UMKE ve UMKE ATAK ekibi bu gece yola kyor. Libya halkna gemi olsun dileklerimizi iletiyoruz.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca)