Sağlıkta şiddet yasasını çıkardıklarını hatırlatan Bakan Koca, şiddet olaylarını önemli ölçüde azalttıklarını savundu. 

Beyaz kod uygulamasına da değinen Bakan Koca, beyaz kodun yanına Gri kod pilot uygulamasını başlattıklarını, Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucunda beyaz kod sayısının 1 milyon 31’den 1 milyon 14’e indiğini söyledi. 

“Her hizmetin karşılığını alıyorlar”

Sağlık çalışanları verdiği her hizmetin karşılığını alıyor” diyen Sağlık Bakanı Koca, teşvik ek ödeme sistemine geçtiklerini vatandaşlara ilan etti. 

Medikal Kurtarma UMKE ile ilgili olarak UMKE Atak adını taşıyan yeni bir birim kurduklarını anlatan Bakan Koca, “bu ekiplerle medikal arama kurtarma çalışması yapıyoruz” dedi. 

Uzaktan sağlık hizmeti konusuna da değinen Sağlık Bakanı Koca, altyapı çalışmalarının tamamlandığını, pilot uygulamaları başlattıklarını, kronik hastaların takibi, rapor ve reçete yenileme için de bu uygulama sayesinde Çevrim içi hizmet sunmayı planladıklarını belirtti. 

YAŞAM adını verdikleri Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerini hayata geçirdiklerini söyleyen Sağlık Bakanı Koca, uygulama sayesinde 80 yaş üzeri vatandaşların tedavilerinin yapıldığını, yaş sınırını aşağı indirerek uygulamayı daha yaygın hale getirmeyi planladıklarını belirtti.

Koca konuşmasını şöyle sürdü:

-Evlilik öncesi SMA Taşıyıcı Tarama Programı kapsamında 1 milyon 400 binden fazla çifti taradık.

-Yeni Doğan SMA Tarama Programında 2 milyon 200 binden fazla bebeğimiz için tarama yaptık. Erken tanı, tedavi başarımızın %90’ın üzerine çıkmasını sağladı.

-Aile Diş Hekimliği uygulamasını 3 ilimizde pilot olarak başlattık. 42 Aile Diş Hekimliği biriminde 12 bini aşkın çocuğumuza ve ailelerine ulaştık.

Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı

-23 Şehir Hastanemizde toplam 34 bini aşkın yatak kapasitesi ile hizmet veriyoruz.

-Yatak kapasitesi 15 bini bulacak olan 12 Şehir Hastanemizin yapımı devam etmektedir.

-Kullanılan her yüz kutu ilacın 91’i, değer bazında ise 57’si artık ülkemizde üretiliyor.

-Sağlık Vadisini kurma çalışmalarını hızlandırdık.

-Hıfzıssıhha Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Üretim Merkezimizin inşaatını tamamlayarak pilot üretimlere iki yıl içinde başlayabileceğiz. Hedefimiz, ihtiyacımız olan aşıların tamamının Türkiye’de üretilmesidir. 3 aşımız yani Kuduz, Hepatit A ve Suçiçeği aşıları, teknoloji transferi ile artık ülkemizde üretilecek. Bağışıklama programındaki diğer bütün aşılar da Hıfzıssıhha’da üretilecek. 2028’de ise tüm aşılar %100 yerli üretim olacak.

-Tip 1 diyabet hastaları başta olmak üzere, bütün diyabet hastalarımızın kullanabilecekleri sürekli glikoz ölçüm sensörlerini tamamen yerlileştiriyoruz. Klinik değerlendirmesini de tamamlayıp, en kısa sürede hastalarımıza sunacağız.

-Nadir hastalıklar için Hücre ve Gen Terapisi Hastanesini kuruyoruz. Böylece en güncel tedaviyi kendimiz geliştirerek uygulayacağız.

-Bağımlılıkla mücadele için rehabilitasyon amaçlı BAHAR merkezlerini hayata geçiriyoruz. İlki bu yıl Sancaktepe’de hizmete başlayacak. Çok kısa bir sürede tüm büyükşehirlerimiz bu merkezlere sahip olacak.

Burada sayamadığım daha birçok düzenleme ve iyileştirmelerle en iyi hizmeti verme gayretindeyiz. Bu hizmetlerin tamamı Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdikleri teveccüh ve destekle gerçekleşmiştir. Kendilerine huzurlarınızda tekrar teşekkür etmek isterim.