Kamuda sağlık teknikerlerinin kendi işlerini yapacaklarını, hemşirelerin de kendi alanlarında çalışacaklarını belirten Koca, özel sektörde ise teknikerlerin, hemşirelerin gözetiminde görev tanımlarına uygun işleri yapabileceklerini ifade etti.

Bakan Koca, anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile acil tıp teknisyenliği ve paramedik çalışanlarına yönelik düzenlemenin detaylarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklık getirdi. Kamuda teknikerlerin teknikerlik, hemşirelerin ise hemşirelik yapacağını vurgulayan Koca, bu düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının beklendiğini belirtti.

Mardin'deki bir esnaf ziyareti sırasında konuyla ilgili bir gencin sorusunu yanıtlayan Bakan Koca, kamuda herkesin kendi işini yapacağını ve görev tanımlarının netleştirileceğini söyledi. Özel sektörde ise teknikerlerin, hemşirelerin gözetiminde ve onların talimatları doğrultusunda görev yapabileceklerini vurgulayan Koca, bu düzenlemenin hem sağlık teknikerlerine hem de hemşirelere netlik sağlayacağını belirtti.