Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışına ilişkin açıklamalarda bulunduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitinge katılan Bakan Koca, Bayraklı Şehir Hastanesinin tıbbi cihazlarının son testlerinin yapıldığını belirterek, "Şu anda tıbbi cihazlarına kavuşmuş durumda olan şehir hastanemiz, hasta kabulü için 30 günü geri sayıyor. Bu muhteşem sağlık kompleksi, kadın ve çocuk hastalıkları, KVC, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, yüksek güvenlikli adli psikiyatri ve genel hastane olmak üzere toplam 6 hastaneden oluşuyor ve hizmete hazır hale getirildi." şeklinde konuştu.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, depreme karşı sismik izolatörlü binalarıyla donatılmıştır. 2 bin 74 yatak kapasitesine sahip olan hastanede; 337 poliklinik, 54 ameliyathane, 349 yoğun bakım yatağı ve 30 diyaliz yatağı bulunmaktadır. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, hastanenin tıbbi cihazlarının şu anda hazır olduğunu ve cihazların son testlerinin yapıldığını belirterek, “Hasta kabulü içinse 30 günden gün sayıyoruz. İzmir’in 3 yeni sağlık yatırımından en büyüğü şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.