Bakan Koca'nın hekimleri yaklaşık iki haftadır telefonla arayarak sohbet ettiği biliniyor. Ali Karaca isimli bir hekim, sosyal medya da hekimlerin üye olabildiği TG grubunda, kendisinin bakan tarafından arandığını belirterek tüm hekimlere bakan Koca'nın selamı olduğunu söyledi.

"İYİLEŞTİRMELER 1 - 1,5 AYI BULACAK"

Bakan Koca ile yaptığı görüşmenin detaylarını hekim arkadaşlarıyla Dr. Ali Karaca, Özlük hakları bu hafta veya öteki hafta komisyonda yoğun olarak görüşülecekmiş dedi. Bakan Koca ile yaptığı görüşmeye istinaden sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili yapılacak iyileştirmelerin yaklaşık bir ya da 1,5 ayı bulacağını Bakan Koca'nın ifade ettiğini belirtti.

ÖLÜMÜ GÖSTERİP, SITMAYA RAZI EDECEKLER

Bu açıklamaların haricinde Dr. Fahrettin Koca'nın diğer hekimlere telefonda ifade ettiği benzer şeyleri kendisine de anlattığını aktaran Dr. Karaca, hekimlerin Bakanla yaptığı görüşmeye dair sorularını da TG grubu aracılığıyla yanıtladı. Aylardır siyasetçilerin vaatlerde bulunmasına rağmen bir türlü somut adım atılmaması nedeniyle hekimler Bakan Koca'ya tepki gösterilirken; "işleri güçleri oyalamak, mart itibari ile azda olsa döner dağıtılabiliyor, Temmuzda enflasyon zammı ile beraber döner tekrar imkansız olacak. Orda da bu sabitler genel bütçeye kartını oynayacaklar" şeklinde eleştirilerin geldiği görüldü. Siyasilerin günü kurtarma açıklamaları ile ilgili ise "ölümü gösterip yine sıtmaya razı edecek" diyen hekimler, bu arada üç ay daha Bakanlığın çalışanlara az para ödeyeceğini vurguladılar.

KOCA: "HEKİMLERİN MAAŞI EN AZ 18 BİN LİRA OLMALI"

Bakan Koca ile ilgili yaptığı görüşmenin detaylarını aktarmaya devam eden Dr. Karaca, nöbetlerle ilgili herhangi bir düzenlemenin olmayacağını, sabit konusunda ise Bakan Koca'nın detay vermediğini belirtti. Doktor Karaca, Fahrettin Koca'ya özellikle iki kere SBA yasasının kimsenin haberi olmadan geldiğini sorduğunu belirterek, sabit maaş konusunda tek söylediğinin uzman doktorların 18 ila 20 bin lira maaş alabilmeli oldu. Bakan Koca'nın hekimlerin maaşlarının 18.000 ila 20.000 olmalı, üstüne eklenebildiği kadar da performans ek ödemesinin olması gerektiğini söylediğini ifade etti. 

"YA SABİTLER BİR TIK ARTACAK YADA GARANTİ DÖNER ÖDEMESİ OLACAK"

Doktor Ali Karaca Bakanın kendisine söylediği maaş ve performans açıklamasından hareketle iki anlam çıkardığını ifade ederek "ya sabit ek ödemelerin bir tık artacağını ya da garanti bir döner olacağını üstüne ise performansa bağlı olarak döner sermaye arttırımının yapılacağını" söyledi.

"HEKİMLER OLARAK EYLEM İŞİNİ BECEREMEDİK"

Doktorlar, TG grubunda yapılan bu açıklamalar üzerine "kimse kusura bakmasın, bu işi beceremedik. Aralık ayında yalandan iki ağlayan yardımcı sağlık personeli sendikalarının dediği anında oldu. Biz üç gün iş bıraktık hiçbir işe yaramadı, aksine şiddet arttı. Neredeyse terörist ilan edildik" dedikleri görülürken, Bakan Koca'nın telefonla hekimleri aramasının da "bize iyi bir şey çıkmayacağı anlamına geldiğini, Bakanın hekimleri oyaladığı yönünde değerlendirilebileceğini" ifade ettileri görüldü.

BAKAN KOCA'DAN HEKİME: "O KADAR ANLATTIM AMA HALA ÜMİTSİZ GÖRÜYORUM SİZİ"

Dr. Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeye değinen Ali Karaca ise, konuşmanın sonlarına doğru Bakan Koca'nın kendisine "bu kadar anlattım ama hala ümitsiz görüyorum sizi, sesinizden dolayı" dediğini ifade ederek Bakana cevaben; "hiç olmadığımız kadar yorgunuz" dediğini belirtti. "Aralıkta asistanlar 14 Mart ardına hala bordromuz aynı" dediğini belirten Dr. Karaca, bunun üzerine Bakan Koca'nın ise; "merak etmeyin, halledeceğiz" dediğini aktardı.