Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bayram kutlaması nedeniyle yaklaşık 50 dakika süren görüşme yaptıklarını aktaran Doktor Hatice Balcı, Bakan Koca ile aralarında geçen diyaloğu şöyle aktardı:

Değerli arkadaşlar, geçen hafta Sağlık Bakanımız bayramımızı kutlamak için beni aradı. Öncesinde kendisine artık yeni bir pandemiyi kaldıracak halimizin kalmadığını , meslek aşkımızın söndüğünü ve şiddetle ilgili daha ciddi tedbirler alınmasını; bize el uzatanların, dil uzatanların etkin bir şekilde cezalandırılması ve çalışma ortamımızın zorlukları ile ilgili mesaj göndermiştim. Yaklaşık 45-50 dakikalık bir görüşme oldu.

Şiddet en önemli konuydu ve bununla ilgili ciddi kararlar alındığını, uğraşların devam ettiğini ve hakimler ve savcıların kararları için de Adalet Bakanı ile diyaloglarının çok yoğun olduğunu belirtti.

Ben devlet büyüklerinin de bize destek olması gerektiğini belirttim. Bize sözlü ya da fiziksel olarak şiddet uygulayanların, sürücüler gibi, muayene olmaya hak kazanmak için Psikiyatri raporu almalarını önerdim.

“Özlük Haklarıyla İlgili Çok Sıkı Çalışıyoruz”

Özlük haklarımızla ilgili çok sıkı çalıştığını ve bunu titizlikle yaptığını belirtti . Önüne yeni engeller çıkmaması için bu titizliğin gerekli olduğunu ve bizim onu hedef alan söylemlerimize rağmen yönetmeliği çok sıkı bir şekilde, çok az kişinin bilgisi olacak şekilde hazırladığını belirtti. 

“Hastane Katsayısı ve Hastane Puanı Olacak”

Hastane katsayısı gibi bir durum olacağını, bunun performansla ilgili olmayacağını; ama idarecilerimizin de performanstan etkileneceğini ve bu hastane puanının daha çok işleyişle ilgili olacağını belirtti.

“Taban Ödeme Gelecek, Memur Zammıyla Artacak”

Taban ödeme adıyla tıpkı sabit ödememiz gibi bir ödemenin geldiğini ve bunun enflasyona ezdirilmeyeceğini, rapor kesintisinin olmayacağını; bunu herkesin alabileceğini ve tatmin edici bir sabit olacağını belirtti. personel sağlık

Sözleşmeli kadroların artıracağını ve bizimle (hekimler) ilgili düzenlemelerin sözleşme üzerinden daha rahat yapılacağını belirtti.

“Her Ayın 15’inde Sabit Ek Ödeme Verilecek”

Kamuya özendirmenin artacağını ve bu iyileştirmeyi ikinci bir sabit olarak her ayın 15’inde alacağımızı söyledi. Ben neden geç yazdım? Şiddet çok ön plandaydı ve yönetmelik çıkmadan yeniden herkesin duyup yarı yolda kalması riski vardı.