Üst solunum yolu enfeksiyonlarının, grip ve nezle gibi rahatsızlıkların arttığı bir dönemde olduklarına dikkat çeken Bakan Koca, çoğunlukla virüs kaynaklı olan bu enfeksiyonların istirahat ve semptomatik tedavi ile genellikle iyileştiğini belirtti. Ancak bağışıklık sistemi baskılanmış veya yaş sebepleriyle risk grubunda bulunan kişilerde, gribal semptomları taşıyan enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Bakan Koca'nın yaptığı açıklamada, vatandaşları koruyucu önlemleri almaya, özellikle risk grubundaki bireylerin semptomları ciddiye alarak bir sağlık kuruluşuna başvurmalarına çağırdı. Sağlık Bakanlığı'nın, halk sağlığını korumak adına gerekli tüm tedbirleri aldığını ve salgının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Hastanede KBB Doktoru Krizi: Üç Devlet Hastanesinde Doktor Yok Hastanede KBB Doktoru Krizi: Üç Devlet Hastanesinde Doktor Yok

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü bilgilendirme kampanyalarına da vurgu yapan Bakan Koca, vatandaşları sosyal medya ve diğer iletişim kanalları aracılığıyla güncel bilgilere ulaşmaya teşvik etti. Sağlık Bakanlığı, salgınla mücadelede işbirliği ve duyarlılık çağrısında bulunarak, kamuoyunu sağlık tedbirlerine uymaya davet etti.