Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu soruna çözüm bulmak adına yapılan çalışmaların meyvelerini vereceğini ve önümüzdeki aydan itibaren bu sorunun çözüleceğini açıkladı.

Devlet hastanelerinden randevu almak için kullanılan MHRS internet sitesi veya mobil uygulaması ile ALO 182 hattı, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırırken, bu kolaylık bazı kişiler tarafından suistimal ediliyordu.

Her gün randevu alan ancak gelmeyen ve randevularını iptal etmeyen binlerce vatandaş, sağlık sisteminde aksaklıklara neden oluyordu. Bu konuya dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamalarda yeni bir düzenleme yapıldığını ve bu düzenlemenin gelecek aydan itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti.

Koca, "Gelecek aydan itibaren özellikle randevuya gelmeme durumuna karşı çeşitli çalışmalar yaptık ve bu çalışmaları aşama aşama uygulamaya başlayacağız. Sorunu tamamen çözene kadar bu çabalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek isterim." dedi.

"Vatandaşımızın da bize destek olmasını bekliyoruz"

Fahrettin Koca açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"MHRS ile randevuyla ilgili, yer yer birtakım sorunlar vatandaşımızın yaşadığını biliyoruz ve özellikle yan dal branşlarında bu sorunu daha yer yer yaşıyoruz. Bununla ilgili yoğun birtakım çalışmalarımızın olduğunu biliyorsunuz. Yan dal uzmanlık dahil olmak üzere kanun değişikliği yapılarak ve en son geçen ay yapılan imtihanla yüzde 100’e yakın doluluk söz konusu oldu. Yer yer yaşadığımız bu sorunlarla birlikte vatandaşımızın da bize destek olmasını bekliyoruz."