Çeşitli kurumlarda işe alınan ancak "vasıfsız işçi" kadrosunda istihdam edilen üniversite mezunları, yıllarca aldıkları eğitimin karşılığını eşit işe eşit hak ve eşit maaş talepleriyle arıyorlar. Mühendis, kimyager, biyolog gibi meslek gruplarından birçok üniversiteli işçi, aynı kurumda aynı işi yaptıkları memurlarla aralarındaki maaş ve özlük hakkı farklılığının giderilmesini istiyor.

İşçiler, mevcut koşullardaki yüklerinin yanında memur statüsüne geçmeleri durumunda devlete ekstra bir yük oluşturmayacaklarını belirterek, özlük haklarının iyileştirilmesi ve memur statüsüne geçme taleplerini yetkililere iletiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan'dan bu konuda yazılı olarak cevap bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü çerçevesinde bu soruları cevaplandırması bekleniyor.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Bu bağlamda;

1- Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?

2- İşçi statüsünde olan üniversite mezunu personellerin isteğe bağlı olarak memur statüsüne geçme talepleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

3- Bu konuda bir çalışmanız varsa işçi statüsünde olan üniversite mezunlarını ne zaman memur statüsüne geçirmeyi planlıyorsunuz?