Işıkhan, “Ekonomimiz, istihdam üretmeye devam ediyor. İşsizlik oranımız, son 11 yılın en düşük seviyesinde” ifadelerini kullandı.

İşsizlik Oranında Düşüş

Bakan Işıkhan, işsizlik oranının son 12 aydır tekli hanelerde gerçekleştiğini ve bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde olduğunu belirtti. İşsiz sayısının bir önceki aya göre 18 bin kişi, bir önceki yılın aynı ayına göre ise 484 bin kişi azaldığını da ekledi.

İstihdamda Artış

Işıkhan, istihdamı destekleyen politikaların sonuçlarının her geçen gün daha belirgin hale geldiğini vurguladı. 2024 Nisan ayında istihdam sayısının, bir önceki yılın aynı ayına göre 983 bin artarak 32 milyon 618 bin kişiye ulaştığını, istihdam oranının ise 1,1 puan artarak yüzde 49,5 olduğunu belirtti. Kadın istihdamının da bir önceki yılın aynı ayına göre 1,2 puan artış gösterdiğini ve işsizlik oranının aynı döneme göre 2,9 puan azaldığını ifade etti.

Gelecek Dönem Planları

Bakan Işıkhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İstihdamı destekleyen politikalarımızın sonuçlarını her geçen gün daha iyi şekilde görmeye devam ediyoruz. Son dönemlerde tarihi zirvelere ulaşan istihdam oranlarımızda gençlerin ve kadınların daha fazla pay aldığını da görüyoruz. OVP ve 12. Kalkınma Planımız doğrultusunda önümüzdeki dönemde de ekonomik istikrarı ve vatandaşlarımızın kalıcı refahını sağlayan politikalar ile istihdamı önceleyen adımlar atmaya devam edeceğiz.”

2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta 2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta

Ekonomik İstikrar ve Refah

Bakan Işıkhan, ekonomik istikrarı ve vatandaşların kalıcı refahını sağlayan politikaların önemine dikkat çekerek, gelecekte de bu politikaların süreceğini belirtti. Bu çerçevede, istihdamı artırmaya yönelik adımların devam edeceğini ve gençlerin ile kadınların iş gücüne katılımının daha da artacağını ifade etti.