Şırnak İline ait listede ilginç ayrıntılar göze çarptı. Aynı aileden 4 kişinin farklı partilerden aday olması şaşkınlık yarattı.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım devam ederken, siyasi partiler milletvekili adayları listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu.

Listeleri ortaya çıkınca Şırnak ili dikkat çekti… Şırnak’ta aynı aileden 4 isim farklı farklı partilerden birinci sıra adayı yapıldı. Sosyal medyada gündem oldu.

ŞIRNAK 1. SIRA ADAYLARI ŞÖYLE OLDU…

Sabri Tatar, Y. Refah Partisi’den, Arslan Tatar AKP’den, MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar MHP’den Mahmut Tatar ise Zafer Partisi’nden milletvekili adayı oldu.

Tatar Aşireti’nin lideri olan AKP’li Arslan Tatar’ın babası Mehmet Tatar, 2002-2007 yılları arasında DYP Şırnak Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.

YSK'nın aday listelerini onaylamasının ardından, seçim süreci resmen başlayacak. 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler için partiler seçim çalışmalarını hızlandırırken aday tanıtım toplantıları da yapılacak. Genel seçimlerin sonuçları, siyasi dengeleri ve gelecekteki politikaları şekillendireceği için büyük bir önem taşıyor.