4050 yatak kapasitesi, 1000 Poliklinik sayısı ve 125 ameliyathane sayısıyla Türkiye’nin 20. Şehir Hastanesi olan Etlik Şehir hastanesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

Kapladığı alan itibari ile Türkiye’nin en büyük Şehir Hastanesi konumunda olan Etlik Şehir Hastanesi, 691 yoğun bakım yatak sayısı, toplam 1,1 Milyon kapalı alan ve 3359 servis yatağı ile 8 ayrı hastaneden oluşuyor.

Koordinatör Başhekim Bülent Güngörer Olmuştu!

Etlik Şehir hastanesi ile ilgili geçtiğimiz gün “Koordinatör Başhekim’in Ankara Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Bülent Güngörer Oldu!” başlıklı haberimizle duyurmuştuk.

İl Sağlık Listeleri Hazırlamıştı!

Koordinatör Başhekim atamasının ardından kulislerden öğrendiğimiz bilgiye göre Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Başhekim, Başhekim Yardımcısı ve Müdür kadroları için sözleşmeli yönetici listeleri hazırlanmıştı.

Sağlık Müdürlüğünün Hazırladığı Listeler İptal Edildi!

Ancak İl Sağlık Müdürlüğü’nün hazırladığı listelerin son anda iptal edildiği, Bakanlığın kendi sözleşmeli yönetici listelerini hazırladığı öğrenildi.

Hazırlıksız mı Açıldı?

Bugün resmi açılışı yapılan, dün gece ilk bebek doğumu yapılan hastanenin hala sözleşmeli idarecilerinin belirlenememiş olması Şehir Hastanesi hazırlıksız mı açıldı? sorusunu akıllara getirdi.