Yrd. Doç. Topal'ın isminin ÇKYS'ye düştüğü bilgisini alınca önce kendisini telefonla arayıp tebrik ettikten sonra hedeflerinin ne olduğunu öğrenmek istedik.

Sözlerine "Öncelikli hedefimiz hastalara nitelikli hizmet sunmaktır. Ayrıca sağlık personeline huzurlu olacağı, barış içinde bir iş ortamı sağlamaktır" diye başlayan Şehir Hastanesi'nin ilk Başhekimi Yrd. Doç. Topal, "Nitelikli hekimlerle yola devam..." vurgusu yaptı.

***

Yrd. Doç. Topal, şöyle devam etti:

"Burası bir 'Eğitim ve Araştırma Hastanesi.' Bu nedenle akademisyen hekim kadro açığımızı gidermek için gerekli girişimleri başlatacağız. Bakanlıktan yetersiz olan kadroları talep edeceğiz. Merkez devlet hastanelerinden gelen hekim arkadaşlarımızın daha özverili olmasını ve işe sarılmasını bekliyoruz. Çünkü bundan sonra hastanede nitelikli çalışan, hizmet veren hekim arkadaşlarımızla yola devam etmeyi düşünüyoruz.

Bu arada bazı sağlık çalışanlarımız tedirginlik yaşıyor. Bu kaygılarını normal karşılıyoruz. Çünkü yıllarca alışmış oldukları bir düzen var. Çalışanların memnuniyetini sağlamak, motivasyonunu artırmak için gereken ne ise mutlaka yapacağız. Ayrıca servis sorununun giderilmesi için de firma ile görüşeceğiz..."

Evet, Yrd. Doç. Topal'ın yaptığı ilk açıklama böyle...

Kısacası "kaliteli ve özverili hizmet" talep etti tüm sağlık çalışanlarından...

***

Şimdi de sağlık kulislerinde konuşulanları aktarayım size...

Malumunuz başhekim atandı sıra geldi yönetici ve idarecilerin kim olacağı sorusunu cevaplandırmaya...

Çalışanlar merak içinde...

Aldığımız duyumlara göre Şehir Hastanesi'nin 10 başhekim yardımcılığı kadrosu bulunuyor...

Şu an söz konusu kadroların bazıları "Valilik onayı" ile ataması yapılan hekimler tarafından yürütülüyor...

Söylenen o ki bayramdan sonra boş olan kadrolara yeni sözleşmeli yöneticilerin atanacağı...

***

Peki, başhekim yardımcılıkları için ismi geçen doktorlarımız kimler?

Bu soruya şu cevabı verebiliriz:

Başhekim yardımcılığına getirileceğine kesin gözüyle bakılanlar arasında Göğüs Hastanesi eski Başhekimi Dr. Özcan Avcı, Devlet Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Dr. Gökhan Gökçen ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Emin Aslancı'nın isimleri sıralanıyor...

İdari ve Mali İşler Müdürlüğü'ne Tamer Elinç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü'ne de Emine Sağıroğlu'nun düşünüldüğü söyleniyor...

Başhekim Yrd. Doç. Topal'ın "İdari kadroda tasarrufu olacak mı, olmayacak mı?" bilemiyoruz ancak, devreye her zaman olduğu gibi bazı siyasiler ile sendikalar girer ise sürpriz isimlerle karşılaşmak olası!..

Bekleyip görelim hep birlikte...

Kaynak:Lale AKASOY/yenidonem.com.tr/