Edinilen bilgilere göre, Hatay Eğitim araştırma hastanesinde başhekim olarak görev yapmakta olan başhekim Sönmez’in hangi sebeple görevden alındığı halen belirsizliğini koruyor. Görevden alma nedeni konusunda ise herhangi bir açıklama yapılamadığı için tepkilere neden oldu.

Dr. Sıtkı Sönmez’in başarılı bir yönetici olduğunu dile getirenler ise şunları söyledi:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İle Başhekimlik Pazarlığı mı Yaptı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İle Başhekimlik Pazarlığı mı Yaptı?

6 şubatta yaşanan büyük depremin ardından ailesini kaybetmesine rağmen görevine dört elle sarılarak, görev kutsaldır, bir çok idareci ve yönetici başka illere tayin isteyerek gittiği hatta kaçtığı bir ortamda, sahra hastanelerinin kurulumlarında ve hastanelerin tahliyelerinde bile canla başla çalışmıştır. Görevden alınmasını asla kabul etmiyoruz, ifadeleri kullanıldı.

İşini hakkıyla yapan ,liyakat sahibi hastanede bir çok görevi layıkıyla yapan ve depremden bu yana görevini hiçbir zaman aksatmayan, güler yüzüyle herkesin gönlünü kazanan Dr. Sıtkı Sönmez’in görevinin başına bir an önce dönmesini istiyoruz, denildi.