Kamu işçileri ve memurlara zam açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimler öncesinde ekonomiye dair müjdeler verdi. Kamu işçilerine yapılan yüzde 100'ün üzerindeki zamın ardından en düşük memur maaşının Temmuz ayında 11 bin lira seviyesinden 22 bin lira seviyesine çıkarılacağı açıklandı. Bu kararla birlikte, kamu işçileri ve memurlar arasındaki çalışma barışının yeniden düzenleneceği öngörülüyor. Aynı zamanda, asgari ücretliler ve emekliler de beklenti içerisine girdi.

Sn. Erdoğan ve Sn. Bilgin'den işaret gelmişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, Temmuz ayında asgari ücretlilere ara zam yapılacağını duyurmuştu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda sendikalarla görüşerek günün koşulları çerçevesinde asgari ücret konusunda yeni bir adım atacaklarını açıkladı. Bu açıklama, asgari ücretliler arasında yeni bir beklentiye neden oldu. Yapılacak zamların ne kadar olacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, hükümetin çalışma hayatına dair adımları yakından takip ediliyor.

Asgari ücretliler de beklentiye girdi!

Kamu işçilerine yapılan zam ve memurlar ve emekliler için yapılan zam vaatleri sonrasında, asgari ücretlilerin de zam beklentisi arttı. Hükümetin, günün koşullarına göre asgari ücreti yeniden değerlendirme kararı, sendikaların da desteğiyle asgari ücretlilerin beklentilerini karşılayacak bir adım atılmasını umut ettiriyor. Temmuz ayı itibariyle asgari ücrete ciddi bir zam yapılacağı yönündeki beklentiler de bu çerçevede şekilleniyor.

Tarihi adım geliyor!

Normalde yılda 1 kere yapılan asgari ücret zammına Temmuz ayında da ara zam yapılarak yılda 2 kere zam yapılmış olacak. Ocak ayında yüzde 55 oranında bir zam alan asgari ücretlilere bu sefer de tarihi bir adım atılarak enflasyon farkının yanında refah payı verilmesi gündemde. Refah payının ise yine kamu işçileri ve memurlar gibi ciddi oranda yapılması planlanıyor.

Asgari ücret Temmuz ayında ne kadar olacak?

Asgari ücret günümüzde net 8 bin 506 lira. Temmuz ayında en az yüzde 40 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Böylece asgari ücretin 12-13 bin lira civarında olması bekleniyor. Bunun yanı sıra günü döviz koşulları da dikkate alınacak. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette dolar bazında da adımlar atılacağının altını çizerek, 500 dolar seviyesinde tutulacağını ifade etti. Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammının böylece 500 dolar seviyesinde tarihi bir rakam olması bekleniyor. Asgari ücret konusunda henüz resmi bir açıklama yok. Haziran ayı sonunda yeni asgari ücretin yapılacak görüşmeler sonrasında açıklanması bekleniyor.