Palandöken, kredi kartı ile yapılan ödemelerde alınan "kredi kartı tahsilat farkı" adı altında 77 lira ek ücretin vatandaşlardan kesilmemesi gerektiğini vurguladı.

"Kredi Kartı Tahsilat Farkı Adil Değil"

Palandöken, araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenmesi sırasında ek ücret alınmasının adil olmadığını belirterek, "Zaten araç muayenesine yüksek meblağlar ödeyen vatandaşlar, kartlı ödemelerde ek ücret istemiyor. Kredi kartı tahsilat farkının vatandaştan tahsil edilmesi adil bir hizmet anlayışıyla bağdaşmıyor. Kredi kartıyla ödemelerde kolaylık sağlanması gerekirken bu şekilde bir zorluk çıkarılıyor" dedi. Ayrıca, bu ek ücretin randevu alınırken belirtilmemesi ve vatandaşın ödeme sırasında öğrenmesinin beklenmedik bir mali yük getirdiğini ifade etti.

İzmir’de Sağanak Yağışta Trajik Olay: Tıp Fakültesi Öğrencisi Hayatını Kaybetti! İzmir’de Sağanak Yağışta Trajik Olay: Tıp Fakültesi Öğrencisi Hayatını Kaybetti!

Araç Muayene Ücretleri Artışta

Palandöken, bu yıl araç muayene ücretlerinin otomobil, minibüs ve kamyonetler için 1149 liradan 1821 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için 586,5 liradan 927,6 liraya yükseltildiğini, otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise 2 bin 462,4 lira olduğunu belirtti. Araç muayene ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve vatandaşların bu ücretleri ödemekte zorlandığını söyledi.

Ticari Araçlara Özel Muayene Sistemi Önerisi

Palandöken, araç muayene ücretlerinin yüksekliğinden yakınarak, "Bakım ve onarım olmadan, yalnızca 10-15 dakika süren bir arıza tespitinden bu kadar yüksek ücret almak adil değil. Zaten araçların yıllık bakımları, sabit giderleri, sigortaya her ay düzenli gelen zamlar, benzin, mazot, LPG gibi yakıtlardaki fiyat artışı ve lastik ücretleri gibi yüksek maliyetler esnafımızı zorluyor" dedi. Ticari araç sahiplerine belirli avantajlar ve indirimler sağlanarak maliyet yüklerinin hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.

Araç muayene ücretlerinde yaşanan artış ve kredi kartı ile ödemelerde ek ücret alınması konularına dikkat çeken Palandöken, bu durumun esnaf ve vatandaşlar üzerindeki etkilerini gözler önüne serdi.