Sağlık Bakanlığı iddiaları üzerine özel hastane hakkında inceleme başlattı.

Ankara’da bir özel hastanenin onkoloji bölümünde tedavi gören akciğer kanseri hastası Nevzat Küçük, 5 Ocak’ta solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma sevk edildi. Küçük, 21 Ocak’ta yaşamını yitirdi.

Serap Baypınar, babası Nevzat Küçük’ün hastane personeli tarafından şiddete uğradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, hastane personeli hakkında ağır iddialar dile getirildi. Savcılık Baypınar’ın ifadesini alırken, Sağlık Bakanlığı da hastane hakkında inceleme başlattı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın  haberine göre,  Küçük’ün kızı babasının ölümünün dilekçesinde şu iddiaları dile getirdi:

“Müteveffa babamın ziyaretlerimiz sırasında, yoğun bakım servisi hasta bakıcısı M.A. Furkan (soyadını bilmiyorum) ve ismini bilmediğim bazı yoğun bakım personeli ile ilgili şikâyetleri oldu. Ziyaretlerimizde entübe edilene kadar konuşarak, entübe edildiğinde de yazarak bu şikayetlerini dile getirdi.

Kendisine ‘Geberemedin hâlâ’, ‘Az kaldı gebereceksin, hepimiz senden kurtulacağız’, ‘Seni yatağın arkasındaki kimyasallarla zehirliyoruz, geberteceğiz’ ve ‘Manyak herif, moruk’ gibi sözler söylendiğini, basınçlı oksijen verme işlemini yaparken kötü davranarak hunharca işlem yaptığını, hatta ‘Canımı sıkma bununla boğarım seni’, ‘Ailene söylersen delirium durumunda olduğunu, saçmaladığını söylerim seni ben gebertirim’ diyerek tehdit ettiklerini söyledi. “

Kaynak: T 24

Editör: Güler Sağlam