Ocak ayında hastanenin Başhekimin önce görevden alındığı ardından tekrar görevine iade edildiği haberleriyle gündem olan Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde bu kez de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne yapılan atama ile gündeme geldi.

Son olarak Hastane başhemşirelik kadrosuna yapılan atama ile gündem olurken, Hemşire yerine erkek bir anestezi uzmanının atanmasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

Adının verilmesini istemeyen bir hemşire, “biz 15 yıllık hizmet içindeyiz bizden de kıdemli 20 yıllık hatta 25 yıllık hemşirelerimiz var, hepsi de dalında uzman, hastaneyi avucumuzun içi gibi biliyoruz, ancak 5 senelik yeni bir erkek arkadaşımızın üstelik anestezi teknikeri bir arkadaşımızın atanmasına bir anlam veremedik” derken,

bir başka hemşire de” Duyumlarımıza göre siyasi baskıyla olmuş, siyaset olur eyvallah ama bu kadar yanlış olmaz, sonra hastaneden neden verim alamıyoruz oluyor iş, Ak Parti Sağlıktan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kazım Çamlı beyin damadı diye atama yapılmaz ki artık yeter doğrusu ” ifadeleri ile dikkat çekti.

Konuya yakın kaynaklara göre, şikayetlerin Ak parti İl Başkanlığı yanı sıra Genel merkezine de yapıldığı hatta Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurul Üyesi M. Ali Şahin’e de bildirildiği ve olayların büyümeden engellenmesi istendiği belirtildi.