İstanbul Emniyeti Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ambulansla uyuşturucu madde taşındığını tespit ederek detaylı bir takibe başladı. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin özel bir ambulansla Bağcılar'dan Başakşehir'e uyuşturucu taşıdıkları, ardından bu uyuşturucuları Bodrum'a sevk etmeye hazırlandıkları belirlendi.

Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’ Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’

20 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonda ambulansın içinde 2 kg skunk uyuşturucu maddesi, 1 ruhsatsız tabanca ile 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Uyuşturucuyu taşıyan G.C.S. ve O.D., maddeyi almak üzere Bodrum'dan İstanbul'a gelen M.N. ve uyuşturucu ticareti yapan M.S.H. ile birlikte toplamda 4 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında yapılan ayrıntılı incelemede, aracın tescil kayıtlarında "ambulans hizmetinde kullanılamaz-trafikten men" şerhi bulunan özel bir ambulans olduğu ve 4 şüphelinin de sağlık çalışanı olduğu ortaya çıktı. M.S.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, G.C.S., O.D. ve M.N. tutuklandı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise şüphelilerin uyuşturucu poşetlerini ambulanslara taşıdıkları anlar net bir şekilde görülüyor. Şüphelilerin, poşet içindeki uyuşturucuyu ambulanstakilere teslim ettikleri ve ardından ambulansın yola devam ettiği bu çarpıcı anlar, operasyonun vahim boyutlarını gözler önüne seriyor.