Olay sonrası gözaltına alınan sürücü M.T. ve E.B., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Savcılık, ifadeleri alınan şüphelilerden M.T.'nin tutuklanmasını, E.B.'nin ise adli kontrol tedbiri uygulanmasını talep ederek nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdi.

M.T.'nin Savunması

Hakimlikte savunma yapan M.T., ambulans şoförünün siren çalarak diğer araçları solladığını ve bu nedenle tehlikeli bir durum yaşandığını belirtti. M.T.,

"Ambulans şoförü arkamızdan önümüze geçerken şerit değiştirdi. Kendimi kurtarmak için bariyere yaklaştım ve motor hakimiyetimi kaybettim. Yanından geçerken 'Belki hastan yoktur. Trafiği birbirine kattın, bizi neredeyse öldürüyordun' dedim. 'Gel bak içeride hasta var mı' diye defalarca söyledim. Beni durduran kendisidir. Kapıyı açtılar ve bize hastayı gösterdiler. Ambulansın arkasında 'hasta nakil aracı' yazıyordu ve belediye ambulansıymış. Aracın önünü kesmedim. Olaydan dolayı pişmanım."

ifadelerini kullandı.

Hakimlik, M.T.'nin "kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Diğer şüpheli E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın Detayları

Kadıköy Bostancı Köprüsü istikametinde 10 Haziran'da meydana gelen olayda, motosikletteki iki kişi ambulansı durdurarak içinde hasta olup olmadığını kontrol etti. Bu görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük tepki topladı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili hemen bir soruşturma başlattı ve motosiklet sürücüsü M.T. ile arkasında oturan E.B.'nin kimliklerini tespit ederek gözaltına aldı.