Sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, maaşlarla ilgili önemli konulara değindi. İşte, Ali Yalçın'ın açıklamalarının ayrıntıları:

Ali Yalçın, memur maaşlarının belirlenmesi sürecinde Cumhurbaşkanımızın kararlılığını ve açık duruşunu övdü. Memurların çalışma koşullarının iyileştirilmesi, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve ekonomik olarak güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.

Sn. Cumhurbaşkanımızın taahhütleri doğrultusunda, en düşük memur maaşının 22.000₺ seviyesine yükseltilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanımızın net duruşu ve verdiği sözler, memurlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Memur-Sen yetkilileri, Cumhurbaşkanımızın netliğini ve mertliğini takdir ederek, verilen sözün de net bir şekilde alındığını belirtmiştir.

Hesap Uzmanı adı altında yapılan açıklamaların, Cumhurbaşkanımızın sözlerini çarpıtmaması ve memurun şuurunu manipüle etmemesi gerektiği vurgulanmıştır. Bu tür manipülasyonların önüne geçmek için ise hemen harekete geçilerek Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Yetkili Konfederasyonun bir araya gelerek ücret skalasını şimdiden görüşmesi ve ücret adaletinin sağlanması için çalışmalara başlanması gerekmektedir.