Sosyal medyadan Ali Yalçın’ın Denizli’de olduğunu öğrendiğini söyleyen Çetkin, tüm memurları temsil etmesi açısından sendika üyesi olsun olmasın her memurun yaşam şartlarını ve Özlük hakları gibi konuları belirlemede sorumluluğu olan Ali Yalçın’ı sahada gözlerinin aradığını aktardı.

Ali Yalçın’a hiç sahaya çıkıp çıkmadığını Soran Çetkin, herhangi bir okul ziyaretinde bulunup bulunmadığını, düzenlediği programlarında sadece üyeleriyle buluştuğunu, muhatabının sadece üyeleri olduğunu ama yaptığı işlerden tüm memurların etkilendiğini kaydetti.

Diğer sendika Genel Başkanları Denizli'yi ziyaret ettiğinde sahada aktif bir şekilde gözlemlenirken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın neden aynı şekilde sahaya çıkmadığı sorusu gündeme geldi.

SES: Başhekim Sağlıkta Şiddetin Sorumlusu Oldu SES: Başhekim Sağlıkta Şiddetin Sorumlusu Oldu

"NEDEN SAHAYA ÇIKMADAN KAÇINIYORSUNUZ"

Gülay Çetkin, sözlerine şunları ekledi: "Sürekli olarak başarılı işlere imza attığınızı ve hedeflere doymadığınızı dile getirirsiniz. Eğer gerçekten böyleyse, neden sahaya çıkmaktan kaçınıyorsunuz ki? Bu işler benim de işim sonuçta.

%2 SENDİKA BARAŞINDA MÜCADELE ETTİNİZ!

En son %2'lik sendikal barajın iptal edilmesinde sizin de mücadele ettiğinizi gördük. Gerçekten de önemli bir mücadele verdiniz. Toplu Sözleşme Masalarında görmediğimiz kadar mücadele ettiniz. Bu konuda haklısınız, memurların kiralarını ödemekte zorlandığını, geçim sıkıntısı çektiklerini ve 350 lira alarak rahat bir yaşam süremediklerini dile getirdiniz. Haklısınız, memur 350 lira alarak kirasını ödüyordu ve refah içinde yaşayabiliyordu. Bu konuda gerçekten de mücadele ettiniz.Ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığında ve maaş zammında bu kadar aktif değildiniz. Ancak bu konuda gerçekten mücadele verdiniz. Memuru düşündüğünüz için, 350 TL alamayacak diye endişelendiniz. Bu haklı bir durum. Biz unutsak da sorun değil. Hükümetin vereceği zamma 'bu kadarına gerek yok' diyerek davranışınızı unuturuz, yaşanmamış sayarız.

SAHAYA ÇIKTINIZ MI?

Sahaya çıktınız mı bilmiyorum, ancak çıkmadıysanız haklısınız. Memurun durumunu görünce korkabilirdiniz. Geçim sıkıntısı yaşayan, yakıt tasarrufu yapmak için özel araçlarını kullanmayan, evden getirdikleri sefer taslarını kullanmaya çalışan memurları görürdünüz. Bu sizin için iyi bir şey değil tabii ki.

Muhtemelen sadece protokol ziyaretlerinde bulundunuz. Herkesin yüzü gülerken, memurun mutsuzluğu ve geçim sıkıntısı sizin için önemli olmayabilir. Başkanımızın mutlu olması yeterlidir."