Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağına yönelik açıklamasının ardından Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın memur maaş zamlarıyla ilgili paylaşım yaptı.

''ENFLASYON BÜTÜN SABİT GELİRLİLER İÇİN TEHDİT, GELİR KAYIPLARININ ÖNLENMESİ BÜTÜN ÇALIŞANLAR İÇİN BEKLENTİDİR

  1. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan‘ın bugünkü açıklamasında; yıl sonu beklenmeden Asgari Ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacağını belirtti.
  2. En düşük emekli maaşının 7.500 ₺ seviyesine yükseltilmesi, bayram ikramiyesi tutarının 2.000 ₺’ye artırılması ve asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacak olması yaşanılan gelir kayıplarının görüldüğünün, sabit gelirlerin enflasyon karşısında zorlandığının göstergesidir.
  3. Küresel ekonomide yaşanan krizin etkisi ülkemizde de hissedilmesine karşın; devletimiz özellikle son iki yılda çalışanı,emekliyi,işvereni ve vatandaşını korumaya yönelik önemli sosyal politika tedbirlerini hayata geçirmiştir ve buna yönelik adımlar atmaya da devam etmektedir.
  4. Asgari ücrete Temmuz’da ara zam planlanması bu güçlü iradenin yansımasıdır. Kamu görevlileri artan kira ve emtia fiyatlarından olumsuz etkilenmektedir. Kamu görevlilerine de gelir kayıpları önleyecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak ek iyileştirmeler yapılmalıdır.''
Editör: Güler Sağlam