Memura 1 Temmuz’dan geçerli olacak zam uygulaması ile ilgili NTV bir haber yaptı.

NTV Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın enflasyon farkının temmuz ayında %10’u bulacağını izleyicilerine aktardı. 

Toplu sözleşmede belirlenen %10 memur zammı ile beraber enflasyon farkı da eklendiğinde memura toplam %20 zam verileceği haberleştirildi.

Ali Yalçın’ın memur zammı ile ilgili yaptığı yorumda, önemli olanın enflasyonu kontrol altında tutmak olduğunu söylemesi dikkat çekti. 

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın enflasyonun aşağı çekilmesi yönünde beklentilerinin olduğunu, enflasyona alım gücünü düşürdüğünü söyleyerek

bizim cebimizdekini arttırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor

ifadesini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın yıl sonu enflasyon tahminlerini 2 puan artırmasının ardından, emekli ve memurların zam beklentileri de değişti. 6 aylık enflasyon farkının maaşların belirlenmesinde kritik bir rol oynadığı göz önüne alındığında, zam oranları yeniden gündeme geldi. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da bu zam oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de

KAMU GÖREVLİLERİNE ŞİDDET!

Kamu çalışanlarının iş hayatında şiddet, mobbing, yıldırma ve baskı gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Yalçın, her geçen gün bu tür tehditlerin arttığını belirtti. İstanbul Eyüpsultan'da görev yapan okul müdürü İbrahim Oktugan'ın eski bir öğrenci tarafından öldürülmesi olayının, artık sadece kınama ile çözülemeyecek kadar ciddi olduğunu ve acilen yasal düzenlemelerle caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğini gösterdiğini ifade etti. Yalçın, kamu çalışanlarının güvenliği için şiddetin önlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için TBMM'nin acil olarak harekete geçmesi gerektiğini söyledi.