Şehit ailelerine karşı sarf ettiği çirkin ifadeler nedeniyle Memur Sen tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet edilen Can Ataklı’nın ceza davası sürüyor.

Ali Yalçın Toplu Sözleşme İkramiyesi Olan Sendika Parasını İstedi Ali Yalçın Toplu Sözleşme İkramiyesi Olan Sendika Parasını İstedi

Memur-Sen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şehit ailelerine yönelik sarf ettiği çirkin sözler nedeniyle şikayette bulunulan Can Ataklı'nın ceza yargılamasının devam ettiğini duyurdu. Genel Başkan Yalçın, davayı yakından takip ettiklerini belirterek, Ankara Adliyesi'ne giderek ifade verdiğini ve şikayetinin devam ettiğini açıkladı.

Yalçın,

"Sanıkta şikayetçiyim. Sanık, bu sözleri 12 şehidimizin olduğu bir günde, 22 yaşındaki bir genç şehit evladımız üzerinden dile getirdi. Can Ataklı'nın ifadeleri Konfederasyonumuzu ve şehit aileleri üyelerimizi derinden etkiledi. Şehit aileleri, milletimizin koruması altındadır ve şehitlik, toplumumuzun milli ve dini bir değeridir. Kamuda 48 bin şehit ailesi ve gazi bulunmakta, ve aralarından çoğu Memur-Sen ailesinin üyesi. Ataklı'nın günlerce gündemde kalan sözleri, şehit ailelerinde ve üyelerimizde psikolojik yıkıma neden oldu. 45 yıldır gazetecilik yapmış olan ve basın etiği ve ilkelerini bilmesi gereken birinin bu sözleri kabul edilemez. Açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş, şehit ailelerini tahkir etmiştir. Bu sebeple cezalandırılması gerekir"

şeklinde konuşarak, şehit aileleri, gaziler ve gazi üyeler adına davaya katılmak istediklerini ifade etti.

Memur Sen Ali Yalcin Adliye

Bassavcilik