Memur Sen konfederasyonu Genel başkanı Ali Yalçın Anayasa Mahkemesi’nin %2’lik sendika üyelik barajına ilişkin iptal kararının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Yalçın açıklamasında İşçi Sendikaları’nda uygulanan dayanışma aidatını memur sendikaları için de hayata geçirilmesini talep etti.

Her fırsatta dile getirdikleri dayanışma aidatını yeniden hatırlatan Yalçın, işçi sendikalar da pratiği olan bu uygulamanın memur sendikaları için de hayata geçirilmesinin kaçınılmaz hale geldiğini savundu.

4688 sayılı sendika kanunu atıfta bulunan Ali Yalçın yetkinin hukukunun korunması gerektiğini belirterek sendika kanunda köklü değişikliklerin yapılması zorunlu olduğunu söyledi.

Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu

7. Dönem Hakem Kurulu Kararında yer alan “4688’in Değiştirilmesi” hükmümüz; palyatif düzenlemeler yerine bir bütün olarak ele alınacak şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinesinde birlikte çalışılarak yasal düzenleme acilen yapılmalıdır.