Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşa edilmesi sonrası, eski hastane binası maalesef hırsızların ilgisini çekiyor. Özellikle akşamları ve geceleri güvenlik personelinin bulunmadığı bina, suçlular için bir mekân haline gelmiş durumda. Bina çevresinde yaşayan vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde bir şahsın motosikletle hastane binasının pencerelerini çaldığını gözlemledi. Şahsın rahat tavırları dikkat çekti. Ayrıca bina içerisindeki görüntülerde, her yerin kırık dökük halde olduğu göze çarpıyor.

Vatandaşlar, binanın açıkça yağmalandığını belirtiyor ve yetkililerin gerekli önlemleri alarak hastane binasını korumalarını talep ediyor. Alanya Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir, eski hastane binasının hırsızların meskeni haline geldiğini söyledi. Eski hastane binasında güvenlik görevlilerinin olmadığını belirten Aldemir, polisin çaba gösterdiğini ancak sürekli yeni hırsızların gelerek olayları tekrarladığını ifade etti. Aldemir, yakın bir gelecekte eski hastane binasının yıkımının planlandığını ve bu konuda Antalya tarafından bir ihale tarihinin belirleneceğini açıkladı.

Alanya Sağlık Müdürü ayrıca, eski Alanya Devlet Hastanesi'nin bulunduğu arsaya Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü binası yapılmasının planlandığını aktardı. Binanın içerisinde Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu'nun yer alacağını belirten Aldemir, ancak arsadaki imar sorununun hâlâ çözüme kavuşturulmadığını sözlerine ekledi.