Şamil Tayyar‘ın bu paylaşımının hemen ardından ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Tayyar‘ı telefonla aradı. 

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Bakan Koca’nın kendisini aradığını söyleyen Şamil Tayyar, Koca’nın yeni MHRS randevu sistemi ile ilgili sorunların %96 oranında azalacağı yönünde hayli iddialı olduğunu söyledi.

Dualar bedduaya dönecek

AKP'li Şamil Tayyar, sosyal medya platformu X'te sağlık sisteminin son dönemde en çok eleştirilen alanlardan biri olduğunu belirterek "duaların bedduaya dönüşebileceği" uyarısında bulundu. Bu uyarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tayyar'ı telefonla aradı.

Randevular 6 ay sonrasına veriliyor

Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mevcut sağlık sistemiyle ilgili endişelerini dile getirdi. "Muayenede randevu almanın zorluğunun yanı sıra kanser gibi ciddi hastalıklara tomografi, MR, kolonoskopi gibi tetkikler için randevuların 6 ay sonrasına verilmeye başlandığını gördük. Uyarayım, dualar artık bedduaya dönüşmeye başladı." şeklinde ifade etti.

AKP'li Şamil Tayyar, daha sonra yaptığı bir paylaşımda, sağlık sistemiyle ilgili uyarısının ardından Bakan Koca'nın kendisini telefonla aradığını şu sözlerle anlattı: 

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, az önce beni aradı. Sağlık sistemiyle ilgili uyarıcı paylaşımımdan sonra uzun bir sohbetimiz oldu. Öncelikle, gösterdiği hassasiyetten dolayı kendisine teşekkür ederim. Sorunu ciddiye alması, beni anlamaya çalışması ve çözüm odaklı yaklaşması beni etkiledi.

Ayrıca, yeni projelerini heyecanla anlatması da önemliydi. Bugün açıkladığı onaylı randevu sistemiyle hastanelerdeki muayene randevularında yaşanan sorunların yüzde 96/97 oranında azalacağı konusunda oldukça iddialı olduğunu belirtti.

Ayrıca, tomografi, MR, kolonoskopi gibi işlemlerdeki ileri tarihli randevuları erkene almak için kapsamlı bir program hazırladıklarını aktardı. Kendisine gösterdiği çaba ve samimiyet için tekrar teşekkür ederim. Başarılar!"