Beste Karalar’ın ekonomim’de yaptığı habere göre, Ak Parti yönetimi, yeni yol haritasını Ankara Kızılcahamam’da yaptığı toplantı sonrasında belirleyecek.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, AK Parti, yeni yol haritasını Kızılcahamam kampında yapılacak toplantıda belirleyecek. 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy düşüşlerini analiz eden parti, 81 ilde yaptırdığı kamuoyu araştırmalarını rapor haline getirdi. Milletvekilleri ile gruplar halinde gerçekleştirilen istişare toplantıları tamamlandı ve son istişare toplantısı Kızılcahamam kampında yapılacak.

AK Parti Kızılcahamam Kampında Yeni Yol Haritasını Belirleyecek

AK Parti, 31 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Kızılcahamam kampında yeni yol haritasını belirleyecek. Kampa, eski ve mevcut kabine üyeleri, parti kurucuları, MKYK ve MYK'da görev yapmış eski ve yeni üyeler ile milletvekilleri davet edilecek. Kamp süresince, 31 Mart yerel seçim sonuçları değerlendirilecek ve bundan sonraki süreçte izlenecek stratejiler belirlenecek.

23 yıllık iktidarı boyunca 7 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 cumhurbaşkanlığı seçimi ve 3 referandum kazanan AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşadığı ciddi oy düşüşünün ardından hem kadrolarında hem de politikalarında büyük değişimlere gitmeye hazırlanıyor. Kızılcahamam kampının ardından parti ve kabinede yapılacak değişiklikler merakla bekleniyor.

Kızılcahamam Kampı Sonrası Büyük Değişim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mayıs ile 2 Haziran'da düzenlenecek Kızılcahamam kampının ardından hükümet ve parti politikalarında önemli değişikliklerin düğmesine basacak. AK Partili kaynaklara göre, 'değişim' takvimi Kızılcahamam kampı sonrasında başlayacak.

22 Mayıs'ta yapılması planlanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, sonbaharda gerçekleşmesi öngörülen 8. Olağan Kongre süreci başlatılacak. AK Parti, kongre sürecini yürütecek yeni bir komisyon oluşturmayı gündemine aldı ve ilk değişimin il başkanlarıyla başlayacağı belirtiliyor. Kongre çalışmalarının, yeni atanan il ve ilçe başkanlarıyla yürütüleceği ifade ediliyor.

AK Partili yetkililer, seçmenlerin sadece parti kadrolarında değil, hükümet politikalarında da değişim mesajı verdiğine dikkat çekiyor. AK Parti kulislerinde, il ve ilçe başkanlarının ardından ikinci değişimin kabine üyeleri arasında yapılacağı konuşuluyor. Kabine değişikliğinin kongre öncesinde yapılması bekleniyor.

Asıl büyük değişimin ise sonbaharda planlanan 8. Olağan Kongresi'nden sonra gerçekleşeceği öngörülüyor. Bu değişimin genel merkezle sınırlı kalmayacağı ve TBMM grubuna da yansıyacağı dile getiriliyor.