Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti içerisindeki kulis bilgilerini aktardı. Babacan’ın yazısına göre, Soylu, Yerlikaya’nın sunumu sırasında salonu terk etti ve sunum bittikten sonra geri döndü.

Yerlikaya ve Bahçeli Görüşmesi

Babacan, yazısında Erdoğan’ın talimatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Yerlikaya’nın, kendisiyle ilgili tereddütleri giderdiğini ve çizilen sınırları kabul ettiğini belirtti. Yerlikaya’nın Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi merak edenlere, “Görüşmenin çok iyi geçtiğini” ve operasyonlara atıfta bulunarak “Meydanı birkaç Ankara çakalına bırakacak değiliz” dediği aktarılıyor.

İmaj Düzeltme Çabaları

Yerlikaya, yaklaşık iki haftadır AK Parti milletvekillerini gruplar halinde bakanlığa davet ederek bakanlığının faaliyetlerini anlatıyor ve sorulara cevap veriyor. Ancak bakanın her sabah operasyonlarla ilgili tweet atması parti içinde espri konusu olmaya devam ediyor. Milletvekilleri arasında, “Güne yine İçişleri Bakanının tweetiyle başladık” şeklinde yorumlar yapılıyor.

Kızılcahamam Kampında Gerginlik

Yerlikaya, Kızılcahamam kampında sunum yapmaya başladığında Süleyman Soylu’nun salondan çıktığı ve sunum bittikten sonra tekrar salona girdiği belirtiliyor. Ayrıca Soylu’nun, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Yassıada’da yapılan programa davet edilmemesine içerlediği, bu durumu eleştirdiği ve programın Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarafından düzenlendiği ifade ediliyor.

Süleyman Soylu’nun ve diğer bazı milletvekillerinin rahatsızlıkları, parti içinde çeşitli gerginliklerin yaşanmasına neden olduğu şeklinde kulislerde konuşuluyor.