Özellikle seçim sürecinde başarısızlıkta payı olan isimlerle yolların ayrılması bekleniyor.

Toplantı değişimin ilk adımı olacak

31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarının ardından AK Parti, yaşadığı başarısızlığı değerlendirme amacıyla harekete geçti. Gözler, 30 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına çevrildi. Bu toplantının, değişimin ilk adımının atılacağı ve başarısızlıkta rolü olan isimlerle yolların ayrılmasının beklendiği bir platform olacağı ifade edildi.

Kabine Yarın Toplanıyor: Ana Gündem Öğretmen Ataması Kabine Yarın Toplanıyor: Ana Gündem Öğretmen Ataması

Revizyon yapılmalı

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti tarihinde ilk defa bir seçimi ikinci parti olarak tamamlamasıyla birlikte, parti içinde yapılanmasında ve stratejilerinde revizyon yapılması gerektiği görüşü ortaya çıktı.

TGRT Haber Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan, Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programında konuya ilişkin son gelişmeleri aktardı. Sözcan, seçim sonuçlarının ardından AK Parti içinde bazı değişikliklerin planlandığını belirtti ve 30 Nisan'daki MYK toplantısının bu değişikliklerin şekillendirilmesinde kritik bir rol oynayacağını vurguladı.

Aday belirleme süreci masaya yatırıldı 

Sözcan'ın AK Parti kulislerinden edindiği bilgilere göre, MYK toplantısında belirli değişimlerin gerçekleşebileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 31 Mart seçim sonuçlarından sonra çeşitli toplantılar düzenlediği ve bu toplantılarda çeşitli raporlar sunduğu ifade edildi. Seçim sonuçlarının nedenlerinin incelendiği bu toplantılarda, ekonomik faktörlerin yanı sıra aday belirleme sürecindeki hatalar da masaya yatırıldı.

Sözcan, MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başarısızlığın nedenlerini değerlendirerek sorumluları tespit etmesinin beklendiğini ifade etti. Bu kapsamda, aday belirleme sürecinde yaşanan hataların ve eksikliklerin, seçim kampanyası ve propaganda süreçlerindeki zayıflıkların detaylı bir şekilde ele alınacağı belirtildi.

Ayrıca, MYK toplantısında genel başkan vekilleri, yerel yönetimlerde ve teşkilatlarda bazı değişikliklerin gündeme gelebileceği öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamalarda da kongre sürecine kadar bazı değişikliklerin olabileceğini belirttiği hatırlatıldı. Dolayısıyla, 30 Nisan'daki MYK toplantısının bu değişim sürecinin başlangıcı olabileceği ifade edildi. Gözler, bu toplantıya çevrilirken, parti içindeki gelişmelerin yakından takip edileceği vurgulandı.