AK Parti Grup Başkanvekili, bu düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lirayı geçeceği müjdesini hatırlattı.

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu müjdesiyle birlikte hükümetin çalışanlar ve emekliler için yaptığı iyileştirmelerin devam edeceğini vurguladı. En düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacağına dair açıklamalar ise çalışanlar ve emekliler arasında büyük bir beklenti yarattı.

Bu müjdeyi 14 Mayıs'tan sonra 28. Dönem'in ilk icraatlarından biri olarak kanun teklifine dönüştüreceğiz. Bu düzenlemeden bütün emeklilerimiz de yararlanacak

 ifadesini kullanan Akbaşoğlu, kanun teklifinin, "haziran sonu, temmuz başı" itibarıyla yürürlüğe girmesini öngördüklerini ifade etti.

AK Parti iktidarlarında yerli ve milli politikalarla büyük hizmetlere imza attıklarını, muazzam işleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Akbaşoğlu, seçimlerin ardından Türkiye Yüzyılı'nda şahlanışı başlatacaklarını söyledi.

Akbaşoğlu, sahada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçimi ilk turda açık ara göğüsleyeceğini ve birinci bitireceğini gördüklerini anlatarak, "Manipülatif ve farklı amaçlara yönelik anketlere değil milletin sesi, duruşu ve görüşüne bakıldığında bu, sahada da apaçık görülüyor. Bu nedenle Sayın Kılıçdaroğlu ve onunla beraber hareket edenler panik halinde." Sözlerini sarfetti.

İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiği hatırlatılarak, "Bu durumun seçimde hangi adaya daha fazla yarayacağını düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Akbaşoğlu, "Sayın İnce açıklamasında, 'FETÖ, PKK ve CHP'nin kendisine cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında saldırdığını ve mobbing uyguladığını' ifade etti. FETÖ, PKK, Kandil ve Biden'ın desteklediği Kılıçdaroğlu ile ilgili kaybedeceği gerçeğini onun da gördüğü anlaşılıyor. Bunun sorumlusu olarak kendisinin gösterilmemesi için böyle bir kararı aldığını kamuoyuna deklare etti." karşılığını verdi.