Dağ, "Memurlar için yapılması planlanan zam oranını da temmuz ayındaki maaş görüşmelerinde açıklayacağız" dedi.

Kamu çalışanlarının merakla beklediği 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri sona erdi ve zam oranı netleşti. Kamuda çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi.

Buna göre, kamu işçilerinin alacağı zam oranı yüzde 45 olarak belirlendi. Ayrıca, bu zam oranına refah payının da dahil olduğu açıklandı. Kamu işçileri için beklenen haberin sonunda, zam oranının yüzde 45 olması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Memurların beklediği haber...

Bu kapsamda kamu işçisi en düşük brüt 15 bin lira maaş alacak…

Şimdi gözler, temmuz ayında yapılacak memur maaşlarına çevrildi.

“Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz.” diyen Cumhurbaşkanı, memurlar için de aynı oranları işaret etti.

Konuyla ilgili görüşüne başvurulan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı CNN Türk canlı yayınında adeta yürekler su serpti.

"Düşünülen oranı gördük"

Semiha Şahin’in sorusuna yanıt veren Dağ, şunları söyledi.

Cumhurbaşkanımız, kamu işçilerine verilecek zam oranını açıkladı. Yüzde 45 ve en düşük kamu işçisi brüt 15 bin lira maaş alacak. Memurlarla ilgili ikinci dönem maaş görüşmeleri temmuz ayında yapılıyor. Memurlar için yapılması planlanan düşünülen oranı da burada görebiliyoruz. Bizim yaptığımız görüşmelerde bu çerçevede bir sürecin olacağını söyleyebiliriz. Yüzde 45’lik oran, o dönemde de konuşulacak inşallah.