Birinci basamak sağlık hizmetlerinde en önde çalışan aile sağlığı çalışanlarına reva görülen % 3’lük teşvik ödemesinin çalışanların sistemde yok sayılması anlamına geldiğini söyleyen Zengin, “aile hekimliği çalışanları hüsrana uğramışlardır” dedi.

Sağlığı Bakanlığı ivedilikle Aile sağlığı çalışanlarımızın teşvik ve destek ödemeleri ile ilgili çalışma yapması gerekmektedir” dedi.

Aile hekimliği Çalışanları şiddet, ek ödeme, artan is yükü, ekonomik zorluk ve her gün kötüleşen yaşam koşulları karşısında Aile hekimliği Sağlığı Çalışanları, açlık sınırında geçim mücadelesi veriyor diyen Galenderşunları “Mağduriyet yaratan ödeme adaletsizliğin acilen düzeltilmesini, yayımlanan yönetmelikteki kriterlerin tekrar düzenlenmesini ve fedakarca ve üstün özveri ile çalışan aile sağlığı çalışanlarının hak ettiği ödemenin şarta ve tavana bağlanmaksızın verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Aile hekimliği çalışanlarının yok sayılamayacağını ifade eden Galender, Aile hekimliği çalışanlarını mağdur eden destek ve teşvik ödemelerle ilgili yönetmelik hukuki süreci Türk Sağlık Sen Genel Merkezimizce başlatılmıştı, bu süreç devam ediyor.

Bakanlığın bu ucube durumu ivedi bir düzenlemeyle ortadan kaldırması gerekmektedir. Bakanlığın Destek ve teşvik ödemeleri konusunda hareket alanı olduğu açıktır. Bu durum mutlaka çalışanların lehine kullanmalıdır” açıklamasında bulubdu.

Türk sağlık Sen olarak Aile hekimliği çalışanlarının, memur ve emeklilerimizin haklarının korunması, geliştirilmesi için tüm platformlarda mücadelenin sürdüreceğini anımsatan Galender, “Yılmayacağız. Çalışanların kazanması, onların hak ettikleri ücretlere kavuşması için mücadelemizi ve "Mutlu Çalışan Mutlu Türkiye" idealimizi hâkim kılma çabamızı bir an bile geri durmadan sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.