Aile diş hekimliği uygulaması, vatandaşlara daha kolay ve erişilebilir diş sağlığı hizmeti sunmak amacıyla hayata geçirilmiştir. Kırşehir'deki diş hekimlerinin bu hizmeti sunmak için gerekli niteliklere sahip olduklarından emin olan Dr. Değirmencioğlu, halkın diş sağlığı ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını belirtti.

Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, aile diş hekimliği uygulamasıyla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Değirmencioğlu, Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Müge Şebnem Şahin ve diğer diş hekimleriyle bir araya gelerek konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, aile diş hekimliği uygulamasının Türkiye'de pilot il olarak Kırşehir'de uygulandığını ve Sağlık Bakanlığı tarafından birincilik ödülü aldığını hatırlattı. Değirmencioğlu, uygulama kapsamında 2 ila 12 yaş arası çocukların düzenli diş kontrollerinin yapıldığını belirtti.

Aile diş hekimliği uygulaması ile erken çocukluk döneminde ağız sağlığı bilincinin oluşturulmasının hedeflendiğini, uygulamada Kırşehir'de 8 diş hekiminin görev aldığını vurgulayan Değirmencioğlu, daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, uzun vadede ağız ve diş sağlığı hizmetindeki yoğunluğun azaltılması, ileri seviye tedavilerin oluşturduğu yüksek maliyetlerin de önlenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Öte yandan, "Sağlıklı Şehir Projesi" çalışmalarının sürdüğü, sağlıklı yaşam davranışlarının oluşturulması, yeterli ve dengeli beslenme ile stres yönetimini, düzenli egzersiz yapılması, bireyin sağlığının koruması ile sağlık okur yazarlığı artması için faaliyetler yürütüldüğü de öğrenildi.