Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz Hatay Altınözü Devlet Hastanesinde çalışan hekimlerle ilgili ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin ardından sağlık sisteminin işleyişi hekimlerin karşılaştıkları zorluklarla ilgili açıklamada bulunarak, Hatay Altınözü Devlet Hastanesi’nde çalışan hekimler ile ilgili Şubat ayında işe gidemeyen kişiler hakkında teşvik ödemesi almamaları için baskı altında oldukları duyumlarını aldıklarını söyledi.

BSHA’nın ulaştığı Tabip Odası Başkanı Yılmaz, “Altınözü Devlet Hastanesi’nde çalışan hekimlere, Şubat ayı içerisinde işe gidemeyenler hakkında teşvik ödemeleri ve döner sermaye paylarını almamaları için bir takım girişimlerde bulunulduğu haberleri alıyoruz. Bu konuda Başhekimliğin, İl Müdürlüğü ile görüştüğü duyumlarını aldık. Hekimlere sadece Şubat ayının ilk 6 günü için ödeme yapılacağının söylendiği bilgisini aldık. Hatay’da görevli hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız büyük bir felaket yaşadılar. Yakınlarını, dostlarını, evlerini kaybettiler. Ayakta durmaya çalışırken bu şekilde muamele görmelerini kabul edemeyiz. Hekimler ve sağlık çalışanları tüm zor koşullara ve yaşadıkları acılara rağmen ellerinden geleni yapıyor. Şimdi hem barınacak yerleri, hem can güvenlikleri yokken mevcut şartlarda bir de gelecek kaygısıyla uğraşmak zorunda bırakılıyorlar” açıklamasında bulundu.

Editör: Güler Sağlam