Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş'ın yerine Doç. Dr. Mücahit Avcil atandı. Hedef Gazetesi muhabiri Abdurrahman Fırat'ın haberine göre, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent görevine başladıktan sonra birçok fakültenin dekanlarını değiştirmiştir.

Fakültelerdeki bu değişikliklerin ardından Rektör Prof. Dr. Kent, ADÜ Hastanesi'nin başhekimlik görevinde de değişiklik yapmıştır. 2021 Eylül ayında ADÜ Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş görevden alınmış ve yerine Doç. Dr. Mücahit Avcil atanmıştır.

DOÇ. DR. MÜCAHİT AVCİL KİMDİR?

1977 Afyonkarahisar doğumlu Mücahit Avcil, 2002 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Lisans, 2008 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalından Acil Tıp Uzmanı ünvanlı alarak mezun olmuştur. Zorunlu hizmetini İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma ve Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Araştırma hastanelerinde tamamlamıştır. 2011 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. 2014-2015 yıllarında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı ve Başhekimlik görevleri yapmıştır.

2017 yılında Doçentlik unvanı alan Mücahit AVCİL, 2020 yılında Uşak Eğitim Araştırma Hastanesine Başhekim olarak atanmıştır. Uşak Eğitim Araştırma Hastanesindeki Başhekimlik dönemi boyunca, Uşak’ın COVID-19 pandemisinde ülkemizde ilk Mavi İl olma başarısında etkin rol oynamış ve başhekimliği boyunca 3 adet 3. Seviye yoğun bakım / pediatri yoğun bakım, yeni binanın taşınması ve hizmete açılması, ameliyathanenin revizyonu, yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, yeni eczane, girişimsel radyoloji ve nöroradyoloji ünitesi, yara bakim ünitesi, yeni sterilizasyon ünitesi gibi 16 büyük proje gerçekleştirmiştir.

2022 Eylül ayında Azerbaycan Sağlık Bakanının daveti üzerine Azerbaycan Sağlık Bakanlığına bağlı ATU Tedris Cerrahi Hastanesi direktörlüğünü görevine başlamıştır. Yurtdışı görevlendirmesinin bitmesi üzerine Aydın Adnan Menderes Üniversitesindeki öğretim üyesi görevine geri dönmüş ve akabinde hastane başhekimi olarak görevlendirilmiştir. Tüm bunlarla beraber Acil Tıp Hekimi olarak ECMO ve EVTM konularında birçok hastaya tedavi uygulamış ve 5 kere İsveç ve Fransa’da bu hizmetlere ilişkin ileri düzey eğitimler almıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Serap