Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hatırlanacağı üzere derem bölgesinde bulunan bakanların tümünün Milletvekili adayı yapacağını vurgulamıştı.

Fakat iki bakanın listede bulunmadığı öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca özel durumlarını gerekçe göstererek aday olmak istemedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan İlk Açıklama Geldi

Bakan Koca, listelerin YSK'ya teslim edilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Koca şu ifadeleri dile getirdi;

*Türkiye Yüzyılı Vizyonunu hayata geçirmeye aday kadromuz ilan edildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinde birlikte görev aldığımız değerli bakan arkadaşlarıma seçim bölgelerinde başarılar diliyorum.

*Bakan ve tüm milletvekili adayı arkadaşlarımla birlikte Sn. Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi, Cumhur İttifakının başarısı için tüm gücümüzle çalışacağız. Türkiye Yüzyılına yürüyüşümüz kutlu olsun.

Hatırlanacağı üzere pandemi dönemi, tüm dünyayı etkisi altına almış ve birçok sektörü olumsuz yönde etkilemişti. Ancak, Türkiye'deki turizm sektörü, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un başarılı çalışmalarıyla ayakta kalmayı başarmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da pandemi sürecinde gösterdiği başarılı yönetim sayesinde, ülkemizin sağlık altyapısının güçlü olması da sayesinde pandeminin başarılı Bakanları arasında yer almıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel durumlarını gerekçe göstererek aday olmak istemediler. Hizmetleri ve başarılı çalışmaları sonrası vatandaşların gözünde ayrıcalıklı bir yere yerleştiler. Özellikle pandemi döneminde, her iki bakanın da liderlikleri, ülkemizin kültür ve turizm sektörü ile sağlık sektörünün başarılı bir şekilde yönetilmesini sağlamıştır.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sektörün gelişimi ve turizmin canlanması için yürüttüğü çalışmalarla takdir edilmektedir. Ayrıca, turizm sektörünü pandemi döneminde ayakta tutmak adına birçok önlem almıştır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, pandemi sürecindeki başarılı yönetimiyle, dünya genelinde örnek gösterilen bir sağlık bakanı haline gelmiştir. Sağlık sisteminin güçlendirilmesi, tıbbi malzemelerin temini ve aşı çalışmaları gibi konularda öncülük etmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın özel durumları nedeniyle aday olmak istemedikleri ileri sürülüyordu. 

Editör: Serap