Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Gece saatlerinde 23 yaşındaki İ.A.'nın ilaç içerek intihara teşebbüs etmesi sonucu 112 ambulansıyla Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildiği belirtildi. Ailenin iddiasına göre, hasta alçı odasına alındı ancak uzun süre müdahale yapılmadı. Ailenin tepkisi üzerine acil servis doktoru, hastanın bilgilerinin kendilerine ulaşmadığını ve boş yatak olmadığını belirtti.

Bu noktada, acil servis doktoru 112 doktorunu hasta getirmemesi konusunda uyardı. Ancak 112 doktoru, hastaya bakmak zorunda olduklarını ifade etti ve iki doktor arasında tartışma yaşandı. İddialara göre, acil servis doktoru 112 doktorundan şikayetçi olacağını dile getirdi.

Doktorlar arasındaki tartışmaya hasta ve hasta yakını da şahit oldu.

Tartışma nedeni ile tedavilerinin geç başladığını belirten İ.A’nın ailesi: “Gece saat bir buçuk gibi 112'yi aradık, evde bulunan ilaçlardan içtiğinden şüphelendik. Ambulans geldi, saat 2 civarında acil servise geldik. 112 görevlisi bizi tekerlekli sandalye ile alçı odasına bıraktı gitti. Burada uzunca bir süre muayene edilmeyi bekledik. Biz "doktor yok mu?" diye bağırınca, "Siz de kimsiniz bizim sizden haberimiz yok" dediler. Bu esnada bizi getiren 112'nin doktoru ile acil servisteki görevli doktor tartışmaya başladı.

Acil servisteki görevlilerin bize anlattığına göre, acil servis biz gelmeden bir saat önce 112 merkezine, yoğunuz, hiç yatağımız yok diye bildirip, hastaları başka hastanelere götürmeleri gerektiğini iletmiş. Bizi getiren ekipte kimseye haber vermeden, alçı odasına bırakıp gitti. Daha sonra bizden ilaç kutularını istediler. Tedavimiz geç de olsa başladı hastaneye yatırıldık. Kavga etkili olmuş olmalı ki biz orada yattığımız sürece hiç ambulans gelmedi. Tedavimiz devam ediyor, Pazartesi bizde şikayetçi olacağız”dediler.