Göstericiler arasında eski cumhurbaşkanı adayı Philippe Poutou ve Carhaix Belediye Başkanı Christian Troadec gibi siyasetçiler de bulunuyordu. Protestocular, Carhaix Hastanesi'nin acil servisinin her gün ve kesintisiz olarak açık olmasını talep etti.

Göstericilerin dikkat çekici bir şekilde bir mancınık getirmesi olayın ilgi çeken bir yanıydı. Ancak polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı, güvenlik güçleri biber gazıyla müdahalede bulundu ve valilik binasına yaklaşmalarını engelledi.

Gösteriye katılan siyasetçiler, valilik yetkilileriyle yaklaşık 2 saat süren görüşmeler yaptılar ancak taleplerine olumlu bir yanıt alamadılar.

28 Eylül'de, Carhaix Hastanesi'nin acil servisi kapalı olduğu bir sırada 6 aylık bir bebeğin zamanında müdahale edilemediği için hayatını kaybettiği iddia ediliyor. 

Hastane yönetimi, bebeğin öldüğünü doğruladı ancak bebeğin zamanında müdahale edilmediği iddiasını reddetti. Carhaix Hastanesi'nin acil servisi 4 Eylül'den bu yana 18.30-08.30 saatleri arasında kapalı durumda ve acil sağlık ekiplerini arayan hastalar kabul ediliyor.