Hastanede KBB Doktoru Krizi: Üç Devlet Hastanesinde Doktor Yok Hastanede KBB Doktoru Krizi: Üç Devlet Hastanesinde Doktor Yok

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Samsun girişimiyle düzenlenen “3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi” açılış töreni gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden yaklaşık 400 hekim ve akademisyenin katıldığı kongrede, "Aile Hekimliği ve Güncel Tıp" ana temasıyla aile hekimliğindeki mevcut şartlar ve klinik pratiklerin iyileştirilmesi konuları ele alınacak.

Kongre 4 gün sürecek

Dört gün sürecek kongrede, aile hekimlerinin araştırmalarını sunacakları sözlü bildiri oturumlarının yanı sıra, alanında uzman bilim insanları sağlık hizmetlerindeki hızlı gelişmeleri ayrıntılı olarak tartışacak. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, aile hekimliğinin sağlık sisteminin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına giden yolda ilk adımın atıldığı bu tarihi günde, aynı zamanda gençlik haftasında, genç aile hekimlerimizin katılımıyla bu kongrenin düzenlenmesi büyük bir anlam taşıyor” dedi.

Tüm hastaları kabul eden tek branş

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, aile hekimliğinin tüm hastaları kabul eden tek branş olduğunu ve sağlık sorunlarının çözümünde büyük avantajlar sunduğunu vurguladı. Samsun Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve 3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi Başkanı Prof. Dr. Erdinç Yavuz ise, "Aile hekimliğinin birinci basamağında güncel tedavi yöntemlerini ele alarak, meslektaşlarımızın bu yenilikleri takip etmesini amaçlıyoruz. Bu yıl kongremizde ilk kez kurslar düzenledik. Evde sağlık hizmetleri kursu, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Son iki kongremizde olduğu gibi bu yıl da çok sayıda bilimsel araştırma ve değerlendirme sunulacak” diye konuştu.

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Başkanı Prof. Dr. Güzin Zeren Öztürk, aile hekimliğinin önemine ve derneğin çalışmalarına vurgu yaptı. Kongre, açılış konuşmalarının ardından bilimsel oturumlarla devam etti. 3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi, 19 Mayıs Pazar günü sona erecek.