Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı

4 yıl önce açılan bu hastane 3 milyon 720 bini acil servislerde ki hastalar olmak üzere toplamda 14 milyon 140 bin hastaya hizmet verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayalim ve sevdam" olarak tanımladığı şehir hastaneleri, sundukları yüksek hizmet kalitesiyle dikkat çekiyor. Bu sağlık kompleksleri, hastaların tüm sağlık ihtiyaçlarını tek bir merkez altında karşılanıtor.Türkiye'nin dört bir yanında hizmete açılan bu dev sağlık yatırımlarından biri olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Türk-Japon ortaklığıyla inşa edildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, modern tıbbi teknolojilerle donatılmış altyapısı ve geniş hizmet yelpazesiyle sağlık hizmetlerinde yeni bir standart belirliyor. Hastanenin, yüksek kapasiteli yatak sayısı ve çeşitli branşlardaki uzman hekim kadrosu, hastaların ihtiyaçlarına en hızlı ve etkili şekilde cevap veriliyor.

Türkiye'de Kovid-19 salgınının başlamasından yaklaşık 40 gün sonra ilk etabı hizmete açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, öncelikle Kovid-19 hastalarının tedavisine odaklandı. 21 Mayıs 2020'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin video konferans yöntemiyle katıldığı bir törenle tam kapasiteyle faaliyete geçen hastane, sağlık hizmetlerinde önemli bir rol üstlendi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, 789 bin 31 metrekarelik bir alanda, 1 milyon 21 bin 265 metrekare kapalı alanıyla hizmet veriyor. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen bu modern sağlık kompleksi, 2 bin 68 sismik izolatörle donatılmış durumda ve 10 bloktan, 3 heliport alanından oluşuyor.

2 bin 572 hekim ve 3 bin 175 ebe-hemşire görev yapıyor

Hastane, "genel", "çocuk", "kadın hastalıkları ve doğum", "kalp ve damar hastalıkları", "ortopedi ve nöroloji", "onkoloji", "fizik tedavi ve rehabilitasyon" ile "ruh sağlığı ve hastalıkları" gibi uzmanlık alanlarında hizmet veren 8 ayrı hastaneyi bünyesinde barındırıyor. Bu dev sağlık kompleksinde, 2 bin 572 hekim ve 3 bin 175 ebe-hemşire görev yapıyor.

Toplamda 2 bin 720 yatak kapasitesine sahip olan hastanede, 456 yoğun bakım ve 2 bin 264 servis yatağı bulunuyor. Ayrıca 714 poliklinik odasıyla hastalara hizmet sunuluyor. 92 ameliyathane, 22'si gün, 3'ü hibrit, 2'si yanık ve 1'i acil olmak üzere farklı özelliklere sahip. Bu ameliyathanelerde 500 özellikli ameliyat gerçekleştirilebiliyor.

yenidoğan yoğun bakım ünitesi

Hastane, kadın doğum, çocuk, erişkin ve travma olmak üzere 30 bin metrekarelik kapalı alanda 4 ayrı acil servisiyle dikkat çekiyor. Ayrıca 90 küvözlü yenidoğan yoğun bakım ünitesi, inme merkezi, uyku merkezi, genetik hastalıklar tanı ve tedavi merkezi, robotik yürüme, palyatif bakım ve girişimsel pulmonoloji hizmetleri de sunulmakta. Bu özellikleriyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, kapsamlı ve ileri düzey sağlık hizmetleri sunan önemli bir merkez olarak öne çıkıyor.

Yaşamı simgeleyen "çam" ve "sakura" ağaçlarından adını alan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, açıldığı günden bu yana sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Son dört yıl içinde hastane, 3 milyon 720 bini acil servislerde olmak üzere toplamda 14 milyon 140 bin hastaya hizmet verdi.

Hastanede bugüne kadar 326 bin 440 hasta yatarak, 60 bin 100 hasta ise yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Günlük ortalama 285 ameliyat yapılırken, toplamda 414 bin ameliyat ve 550 robotik cerrahi ameliyatı gerçekleştirildi.

yapay kalp işlemi gerçekleştirildi

Nakil cerrahisi alanında da önemli başarılara imza atan hastanede, 34 canlı ve 3 kadaverik olmak üzere 37 böbrek nakli, 10 canlı ve 8 kadaverik olmak üzere 18 karaciğer nakli, 231 kornea nakli, 39 allojenik ve otolog pediatrik kemik iliği nakli, 14 otolog erişkin kemik iliği nakli ve 8 yapay kalp işlemi yapıldı.

Kadın doğum hastanesinde ise 27 kişiye özel doğum odası ve 1 suda doğum alanı bulunuyor. Bu birimde 54 bin 837 doğum gerçekleşirken, 51 bin 430 ameliyat ve 489 embriyo transferi yapıldı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, geniş kapsamlı hizmetleri ve modern tıbbi altyapısıyla sağlık alanında önemli bir merkez olmayı sürdürüyor.