Bugün, Türkiye'de kamu da görev yapan memurları temsil eden 3 büyük memur konfederasyonu olan Memur Sen, Kamu Sen ve Kesk, 7. Dönem toplu sözleşme masası taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Uzun listeler halinde sunulan talepler, memurların hem mali hem de sosyal haklarını kapsamında iyileştirme taleplerini içeriyor.

Toplu sözleşme görüşmeleri, memur kesiminin önemli beklentilerini içerisinde barındıran taleplerle başladı. Memur Sen, Kamu Sen ve Kesk, tüm memurların haklarının göz önünde bulundurulduğu kapsamlı taleplerini duyurarak, kamu çalışanlarının yaşam standartlarının iyileştirilmesini hedefliyor.

MEMUR SEN TİS TALEPLERİ

Verilen sözlerin yerine gelmesi, vaadin karşılığını bulması için 22.000₺’den kaynaklı eksik uygulanan 1.650₺’nin tazminini istiyoruz.

◾️ 2024 için 3’er aylık dönemler itibariyle;

◾️ [%25+ (%10 Refah Payı) + % 10 + %15 + %10] = %70

◾️ 2025 için 6’şar aylık dönemler itibariyle

◾️ {%15 + 10 (Refah Payı) + %15] = %40

Olmak üzere toplamda %110 artış teklif ediyoruz.

4 milyona yakın kamu görevlisi, 2 milyondan fazla kamu görevlisi emeklisini kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerimizin milletimize ve kamu görevlilerine hayırlı olmasını diliyoruz.

KAMU SEN TİS TALEPLERİ

KESK TİS TALEPLERİ

KESK olarak TİS teklifimizde yaşanan adaletsizliğin giderilmesi için;

Öncelikle tüm kamu emekçilerine brüt 8.138,89 TL olarak verilen ilave seyyanen ödeneğin taban aylık katsayısına dâhil edilmesini talep ediyoruz. Emekli kamu görevlilerinin de bu artıştan yararlanmasının tek yolu budur.

2024 yılı artışının bu yeni katsayı üzerinden yapılmasını istiyoruz.

Bu noktada da yoksulluk sınırındaki artış oranının tüm kamu emekçilerinin maaş artışında temel alınmasını talep ediyoruz.