Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı

Araştırma, 2023 yılında en çok randevu alınan üç branştan ikisinin psikoloji ve psikiyatri olduğunu ortaya koyuyor. DoktorTakvimi üzerinden alınan 600 bin randevunun yüzde 24,05’ini psikoloji, yüzde 11,74’ünü psikiyatri oluşturuyor.

Uzmanlar, afet kaynaklı psikolojik travmaların sadece afet bölgesinde yaşayan insanları değil, tüm toplumu etkilediğini vurguluyor. Deprem korkusunun ve acısının Türkiye genelinde yaygın bir şekilde hissedildiğine dikkat çektiler.Deprem görüntülerini izleyen ve haberleri takip eden birçok kişinin, bu olayların kolektif bir travma yarattığını belirtildi.

RANDEVU LİDERİ ÜÇ BÜYÜK İL

Özel sağlık randevusu alma uygulaması olan DoktorTakvimi’nin sisteminde 200 binden fazla hekim ve uzman profili bulunuyor. 2023 Türkiye sağlık verilerine göre en çok randevu alan 10 şehirden  İstanbul, Ankara, İzmir en çok randevu talebinin olduğu üç il.

DİYABETİ ARADIK

2023 yılında Türkiye’de  arama motoru Google’da en çok aranan üç hastalık  sırasıyla diyabet, çölyak, sistemik lupus eriteamatozus  olurken, en çok merak edilen hastalıklar ise lupus, şap  ve kelebek hastalığı oldu. “Neyim var?” diye düşünenler  ise en çok hamilelik, kalp krizi, tansiyon, uyuz ve şeker  hastalığı belirtilerini merak edip aradı.