2 yılın ardından tam denkliğinin onay aşamasında olduğunu belirten hekim, iş yerindeyse artık diğer hekimlerden farklı görülmediğini aktardı. 

Kısa sürede Avustralya’ya adapte olduğunu belirten hekim, 2 yıldır görev yaptığını söylediğinde meslektaşlarının şaşırdığını aktardı.

Dr Poncik

Kadın hekim Avustralya anılarını ise şu şekilde anlattı:

İki yıl oldu neredeyse, bi update zamanı geldi. 

Tam denkliğim onay aşamasında. İş yerimde artık diğer doktorlardan farklı görülmüyorum hatta iki yıldır burdayım dediğimde şaşırıyor insanlar. 

İş tatminim mükemmel. İstediğim alanın kadın hastalıkları ve doğum olduğundan eminim artık. 

Şu an SHO yum PHO pozisyonlarına başvuruyorum. Aldığım eğitimden çok memnunum. İş yoğunluğu güzel, ama tam zamanlı çalışmak beni yoruyor. İleride yüzde 75 çalışmaya yönelmeyi düşünüyorum. Genel hayat gayet güzel. Brisbane da yaşıyorum, hayat sakin. Kardeşim pek sevmedi mesela burayı, eğlence/gece hayatı vs çok büyük değil. 

Benim hayat stilime uyuyor. Güzel bahçeli bir evimiz var 4 kedimiz bir kuşumuz var. Huzurlu sakin bir hayat. Ben finansal açıdan beceriksiz biriyim hep öyleydim, o yüzden birikim vs. yapmadım öyle lüks harcamalarım da yok öyle bi zenginlik hali yok yani. Ama rahatım finansal olarak. 

Çok tatlı güzel bir ilişkim var detayına burada gerek yok. Buranın kültürünü, iş etiğini çok beğeniyorum bana uyuyor. İşlerini önemsiyorlar, ama eleştiriye, şakaya vs. çok açıklar. Zorbalığa tahammül yok. Hiyerarşi minimal düzeyde.

Türkiye’yi özlüyor muyum? Ailemi özlüyorum. Arkadaşlarımı özlüyorum. Kedimi özlüyorum. Eski Türkiye’yi özlüyorum. Çocukluğumdaki Türkiye’yi. 

Dönmeyi düşünüyor muyum? Hayır.

…..

Eski Eşi Başhekim Yardımcısını Katleden Şahsa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Davası Eski Eşi Başhekim Yardımcısını Katleden Şahsa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Davası

Dönmek bi seçenek değil. Mesleki karşılaştırma yaptığımda, maalesef üzülüyorum. 

…….

Sonuç olarak: çok mutluyum burada hala. Hiç pişman değilim. Tavsiye ederim.