Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yaşayan 2 aylık H.D, fenalaşması üzerine ailesi tarafından Sincik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan ve entübe edilen Hamza bebek, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım servisine alınan bebeğe, "malign boğmaca" teşhisi konuldu. Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. G.Ö'nün, bebeğin tedavisinde MEKİCKS MV200 cihazının kullanılmasını önerdi ve bu cihazın temin edilmesi için bir rapor hazırladı. Raporu aileye veren Dr.Ö'nün cihazın acilen temin edilmesi gerektiğini söyledi.

Bebeğin Babasının  Açıklamaları

Hamza bebeğin babası T.D, cihazın temin edilmesi için hastane yönetimine başvurduğunu ancak yönetimin bebeğin durumunun iyi olduğunu ve cihazın gerekmediğini belirttiğini iddia etti. D. “Hastane yönetimi ile doktor arasındaki kişisel sorunun ortasında kaldım ve çocuğumu kaybettim,” dedi. Cihazın geç temin edilmesi nedeniyle bebeğin hayatını kaybettiğini söyleyen baba, durumu savcılığa taşıdı.

'cihaz gelseydi hasta yaşardı'

Olayla ilgili açıklama yapan Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. G.Ö'nün Hamza bebeğin durumu hakkında bilgi verdi. Dr.Ö. bebeğin ağır bir solunum yetmezliği yaşadığını ve cihazın temin edilmesi gerektiğini belirtti. Hastane yönetiminin cihazı temin etmekte geciktiğini ve bu nedenle bebeğin hayatını kaybettiğini söyledi. Dr.Ö.“Eğer cihaz gelseydi hasta yaşardı diye düşünüyorum,” dedi.

Hastane Yönetimine Suçlama          

Dr. Ö, hastane yönetimi ile arasındaki kişisel sorunlar nedeniyle isteklerinin dikkate alınmadığını belirtti. Daha önce hastanedeki sorunlarla ilgili tutanaklar tuttuğunu ve bu nedenle yönetimle arasının iyi olmadığını ifade etti. Dr.Ö. hastane yönetiminin yeterli tedavi sağlanmadığı için birçok hastanın gereksiz yere kaybedildiğini düşündüğünü söyledi.

Soruşturma Açıldı

Hamza bebeğin babası T. D. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Sağlık Bakanlığı’na ve Tabipler Odası Başkanlığı’na suç duyurusunda bulundu. T.D. sorumluların cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.

 Soruşturmanın sonucunda olayın tüm yönleriyle aydınlatılması bekleniyor.