Çocuk yaşta evliliği savunarak, 13 yaşındaki çocuğun baskı ve zorlama olmadan kendi iradesiyle evlenebileceğine dair paylaşımda bulunan Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı görevden alındı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin gündemine gelen, henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki kişiyle evlendirilme skandalı sosyal medyada tartışılırken,Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan tepki çeken çocuk yaşta evliliği savunma tezine dair paylaşımlar gelmişti.

“GAYRİ MEŞRU CİNSELLİK YAŞAYANLAR VAR”

Bir sosyal medya kullanıcısın H.K.G'nin ailesi ile ilgili yapmış olduğu bir paylaşıma cevap veren Uysal, şu ifadeleri kullanmıştı:

*Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusu ile ilgili kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi? Çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi arzuları ile gayri yasal cinsellik yaşayanlar bundan sonra var. Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp yasal yolu kapamak hangi mantık?

“TWEETİMİ SİLDİM ÇÜNKÜ SEVİYESİZLER ÜŞÜŞTÜ”

Uysal, paylaşımını çoğu sosyal medya kullanıcısının reaksiyon göstermesi üstüne kaldırmış, paylaşımının kaldırma gerekçesine dair ise yapmış olduğu paylaşımda “Bu ortamda bir konunun fikrî-entelektüel civarda ele alınamayacağını bir kere daha gördük. Seviyeli-seviyesiz herkes burada. Seviyeli fikir, muhalif de olsa konuşulur ama seviyesizlerle uğraşmak zor. Bir tweet’imi sildim zira seviyesizler üşüştü Fikrî ortamlar bulmak ümidiyle…” ifadelerine yer vermişti.

GÖREVİNDEN ALINDI

Yaşanan gelişmelerin sonrası Hasan Hüseyin Uysal ile ilgili yönetimsel tahkîkat başlatılmıştı.

SÖZCÜ'ye konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Hasan Hüseyin Uysal başlatılan yönetimsel tahkîkat çerçevesinde bakanlığımız tarafınca görevinden alındı ve idari görevi sonlandı” dedi.

KADINLARI DA HEDEF ALMIŞTI

Uysal, daha evvelce de kadınları giyimleri üzerinden amaç almış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

*Toplumun en zayıf yanı da en güçlü yanı da kadın. Konya’da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun % 80’i açık tipler türedi.

*Bu teşhir, ‘beden görseli satma’ değil mi? Beden satmaya giden yol, fa..şelik yolu değil mi? Cariyeler örtünmezmiş. Cariye mi bunlar!”