Sağlık çalışanları başta olmak üzere Polisler, Öğretmenler ve tüm kamu çalışanları seçimlerden önce iktidardan maaşlarına seyyanen zam yapılmasını talep ediyor.

Hatırlanacağı üzere yılbaşında memurlara önce %25 oranında zam yapılmış ancak daha sonra gelen tepkiler üzerine zam oranı % 30’a çıkarılmıştı.

Yaşanan süreçte yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü ciddi oranda düşen memurlar ise asgari ücrete yapılan %55’lik zammın kendilerine de uygulanmasını istemişti.

Memur seçim öncesine geçim derdine düşmüş durumda. Lisans eğitimlerini tamamlamış hatta yüksek lisans yapmış, bu uğurda belki de 100 binlerce lira masraf etmiş olan binlerce memur çok değil orta boyutta bir refah seviyesi talep ediyorlar.

Erbakan'ın İzindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Memurlara Müjdeli Haber!

Rahmetli Erbakan, memurlara yüzde 50 zam yaparak onların değerini göstermişti. O tarihten bu yana geçen yıllarda, Erbakan'ın bu hamlesi hala konuşuluyor ve memurlar arasında takdirle karşılanıyor.

Seçim arifesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara yönelik benzer bir hamle yaparak onların haklı taleplerini karşılayabilir. Memurlar, uzun yıllardır maaşlarına yapılan zamların yetersizliği ile mücadele ediyorlar. Erbakan formülü, memurların hayatlarını kolaylaştırmak adına atılabilecek önemli bir adım olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memurlara müjdeli haberler vereceği 1 Mayıs tarihi, bu konuda heyecanlı bekleyişlerin yaşanmasına neden oluyor. Memurların beklentileri yüksek, umutları büyük. Erbakan'ın izinden gidecek bir hamle, memurların takdirini kazanacak ve hükümetin desteğini güçlendirecektir.

Erbakan'ın oğlu da Cumhur ittifakında..

Necmettin Erbakan'ın oğlu da Cumhur ittifakına katıldıklarını açıkladı. Buna istinaden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erbakan formülü bir zam ile oğlu Fatih Erbakan'ı da onurlandırması çok anlamlı olur.

En düşük memur maaşı yükselebilir..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi bir açıklama yapmadığı için henüz bunlar iddia niteliğinde olsa da en düşük memur maaşlarına zam ve belli maaş aralıklarına seyyanen zam müjdesi verilmesi bekleniyor. Verilmesi beklenen müjdeler sır gibi saklanıyor. Bakalım her kesime seçim öncesi müjde veren Sayın Erdoğan memurlara nasıl bir formül uygulayacak.