5 yıl aranın ardından kimliğine ancak ulaşılabilen ve polis olduğu öğrenilen saldırgana mahkeme para cezası verirken verilen ceza geri bırakıldı.

Mersin'de 14 Mart 2018'de Özel Yenişehir Hastanesi acil servisinde sabaha karşı 03.30'da, içkili oldukları belirtilen üç kişi, hastane personeliyle tartıştı. M.A. adlı şahıs, acil servis doktoru Özkan Özdemir'e yanında bulunan infaz koruma memuru S.T.'ye rapor yazmasını talep etti. Ancak doktor Özdemir, hastayı muayene etmeden rapor düzenleyemeyeceğini belirtti. Bunun üzerine M.A., Özdemir'e küfürler savurarak saldırdı ve polis olduğunu iddia ederek hastanenin duvarlarını yumrukladı. Ayrıca, "Bu hastaneyi senin başına yıkacağım" diyerek doktor Özdemir'i tehdit etti.

Sağlık Çalışanı 2 Kadın Gasp ve Darp İddiasıyla Tutuklandı Sağlık Çalışanı 2 Kadın Gasp ve Darp İddiasıyla Tutuklandı

Saldırgan ve beraberindekiler hastaneden uzaklaştıktan sonra Dr. Özdemir, olayı tutanak altına aldı ve karakola giderek şikayetçi oldu. Özdemir, polise saldırganın uzaklaştığı aracın plakasını ve hastanenin güvenlik kameralarının kayıtlarını sundu. Araç plakasından yola çıkılarak o gece hastaneye gelen infaz koruma memuru S.T. tespit edildi. Ancak S.T., saldırganı tanımadığını ve olay gecesi restoranda gördüğünü, ardından beraber hastaneye geldiklerini ifade etti. Bu nedenle saldırganın kim olduğu belirlenemedi.

2018'den 2023'e kadar Özdemir'in dosyasına bakan savcı defalarca değişti ancak zanlı M.A bulunamadı. 2023'te M.A.'nın kimliği tespit edildi ve beş yıllık sürenin ardından yargılama başladı.

Bu süreçte infaz koruma memuru S.T ile M.A'nın defalarca telefon görüşmesi yaptıkları HTS kayıtlarından ortaya çıktı.Doktor Özdemir, yaşadığı saldırının ardından 27 yıllık acil servis hekimliğini 2018 yılının nisan ayında bıraktı. Mersin 3. Asliye Ceza Mahkemesi ise geçtiğimiz günlerde zanlı M.A.'ya para cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı. M.A., ceza almazken, doktor Özdemir sağlıkta şiddet kapsamına giren suçlarda ceza ertelemesinin olamayacağı gerekçesiyle karara itiraz etti.

Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi olan Dr. Özkan Özdemir, "Elbette sağlıkta şiddet psikodinamik, kültürel, sosyal birçok etmene bağlıdır. Ama politik yönü daha fazladır. Uygulanan sağlık politikalarıyla bağlantılıdır. AKP’nin sağlıkta dönüşüm programıyla sağlık ticari bir metaya dönüşmüş, sağlık hakkı kavramı kışkırtılmış, sağlık talebi ise müşteri memnuniyetine indirgenmiştir. Toplumsal bir sorun haline gelen sağlıkta şiddet vakalarında hakaret ve sözlü şiddet sıradanlaşmıştır" diye konuştu.